nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2000, poved v sobesedilu:

Po petih letih, ko se je pokazalo, da na začetek junija preseljeni sejem po prejšnjih štirih desetletjih »kraljevanja« v pozno poletnem terminu spet ni najbolj prava rešitev, se sejem z najdaljšim stažem uveljavljenih sejemskih prireditev v Ljubljani poskuša kar najbolje uveljaviti v okviru Kulinarike. Razumljivo, saj sta hrana in vino kot njen sestavni del in v očeh strokovnjakov za prehrano (tudi iz zdravniških vrst) celo zdravju koristna naveza, če gre za pitje vina v zmernih količinah. Zato so ob mrtvilu, iz katerega se zadnjih pet let nikakor ni mogel izkopati specializirani vinski sejem, kakršnega so si resnici na ljubo nadvse želeli prav naprednejši in v kakovost svojega pridelka zazrti vinarji sami, nekateri pač videli priložnost za ponovno oživitev »svojega« sejma v povezavi s spomladanskim sejmom Kulinarika.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA