nova beseda iz Slovenije

DELO, leto 2000, poved v sobesedilu:

Zmanjševanje vsebnosti maščob, holesterola in drugih dodatkov v postopku pridelave in predelave mesa in mesnih izdelkov je rdeča nit dvodnevnega strokovnega posveta, ki so ga pripravili biotehniška, veterinarska in medicinska fakulteta ter gospodarsko interesno združenje Meso-izdelki pod pokroviteljstvom kmetijskega in zdravstvenega ministrstva ter zborničnega združenja agroživilstva. Tema tokratnega, sicer drugega posveta na temo meso in mesnine za kakovostno prehrano je namreč, kako vključiti meso v zdravo (varovalno) prehrano, ki naj bo hkrati tudi kakovostna.

Tako je posvet, na katerem se je zbralo 142 udeležencev, med njimi tudi gostje iz Bosne in Hercegovine, Makedonije in nemški svetovalec FAO za prehrano, poleg predstavitve splošnih prehranskih in zdravstvenih vidikov uživanja bolj zdravega mesa in mesnih izdelkov strokovni javnosti namenjen tudi predstavljanju ustreznih tehnologij v prireji, obdelavi in predelavi mesa v izdelke, ki so čim manj »obremenjeni« s škodljivimi snovmi.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA