nova beseda iz Slovenije

skledo (601-700)


vendar ne preblizu. Z brisačo pokrijemo glavo in      skledo.     Paro zelišč globoko vdihujemo skozi usta in nos  P
in speremo z veliko mrzle vode. Stresemo v      skledo,      potresemo s poganjki lucerne in začnimo s soljo  P
želijo, da bi imeli svoj prostor za spanje, svojo      skledo      za vodo in hrano, svoj povodec in predvsem svojega  P
navadi umivalna omarica oziroma polica z umivalno      skledo      in vrčem za vodo.Nameščena je bila v spalnici  P
spomladi in jeseni. Pogosto grob okrasimo še s      skledo,      v katero ob koncu zime posadimo znanilce pomladi  P
5). Na številne grobove lahko prinesemo le      skledo.     Ta je lahko manjša, če rastline pogosto menjavamo  P
Toda Černetovi pazijo, kaj ji dajejo v pasjo      skledo,      saj ne želijo, da bi se preveč zredila in si  P
mleko. Postopek: Suhe sestavine presejemo v      skledo,      v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo mleko  P
zavitek vlečenega testa (6 listov). V malo večjo      skledo      ubijemo 4 jajca, jih z vilicami rahlo razžvrkljamo  P
sol, smetano in mineralno vodo (radenska).      Skledo,      v kateri bomo pekli, naoljimo in prekrijemo  P
steklenicah za olje, kis in podobno. Keramično      skledo      za sadje Galactica, ki jo je za turško blagovno  P
svojim ostrim, nenavadnim okusom dobro dopolni      skledo      domače solate, odlična je tudi kar sama, mlada  P
kopreno pokrite kozarce postaviti poševno v      skledo,      da voda ves čas odteka.Spiranje je potrebno  P
je kitajski oslez sončna rastlina. Lonček ali      skledo      postavimo na teraso v bližino počivališča.Tako  P
mleko. Postopek: suhe sestavine presejemo v      skledo,      v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo mleko  P
vrati. Jesenske lepotice posadimo v prostorno      skledo      okrog trajnih rastlin, kot so miniaturni iglavci  P
in Bohinja, a je, kot kaže, pljunil v lastno      skledo.     Prihodnost blejskega Lipa je zdaj v rokah peščice  P
saj bi to prej pomenilo pljuvanje v lastno      skledo      kot pot do iztržka najvišje vrednosti.Kljub  P
vznemirjajočemu stanju pogosto pljuvajo v lastno      skledo.     Za ceno tržnega uspeha, seveda.   P
genetsko prirejeni tako, da radi pljuvamo v lastno      skledo,      še raje pa verjamemo spreobrnjenim komunistom  P
drugačni. Je torej nazadnje pljunil v lastno      skledo?     Morda je napako spregledal že sam.  P
in pošteno življenje, da vsako jutro pojedo      skledo      kosmičev in da na seks ne pomislijo niti v svojih  P
pa še izdatno kosilo s praženim krompirjem in      skledo      solate, kot se za božji dan spodobi, pri Schwarzmannu  P
hrana, ki jo jedo šimpanzi,« je Nina ponudila      skledo      s sadjem.Ladka je s prsti drsela čez sadeže  P
samoumevni, da natakarji ob prihodu takoj prinesejo      skledo      z vodo, če že ni nastavljena takoj ob vhodu  P
projektu. Je pa zato kot medved, ki je zašel v      skledo      medu, zadovoljno podkuril Slovencem z ugotovitvijo  P
osorno obnašati, saj si tako pljuvajo v lastno      skledo.     Pa še na nekaj jih je opozarjal.  P
Zeljno glavo tanko nalistamo in stresemo v      skledo.     Glavicama koromača odrežemo zelena dela in ju  P
narežemo na tanke rezine. Vse troje stresemo v      skledo,      zabelimo, solimo in premešamo.Potresemo še z  P
dobro speremo pod tekočo vodo. Vse troje damo v      skledo,      zabelimo, solimo in premešamo.Potresemo z izkoščičen  P
potrebi natrgamo na manjše kose. Stresemo jih v      skledo,      pokapamo z limoninim sokom, solimo in zabelimo  P
dušimo do mehkega, potem pa zelenjavo stresemo v      skledo.     Solimo, popramo in pokapamo z bučnim oljem.   P
pokapamo z bučnim oljem. Premešamo, nato pa v      skledo      stresemo še marinirane kocke tofuja in ponudimo  P
na rezine, potem pa na kocke. Stresemo jih v      skledo,      pokapamo s sojino omako in dobro premešamo,  P
na 180 stopinj. 2 Izkoščičene datlje damo v      skledo,      dodamo sodo bikarbono in vse skupaj prelijemo  P
vsakega dva enaka podolgovata kosa. Položimo jih v      skledo,      kjer jih solimo, popramo, potresemo z limonino  P
operemo in narežemo na kolobarje. Stresemo jih v      skledo,      pokapamo z oljem in solimo.Čemaževe liste operemo  P
približno tricentimetrske kose. Stresemo jih v      skledo,      posolimo, zabelimo z oljem in potresemo s pšeničnimi  P
približno pol ure. Kuhano posolimo in stresemo v      skledo,      da se ohlaja.Šparglje in paradižnike dobro operemo  P
in drobno sesekljamo. Vse troje stresemo v      skledo,      pokapamo z limoninim sokom in oljem ter solimo  P
ali nastrgamo na strgalniku. Oboje stresemo v      skledo,      pokapamo z limoninim sokom in solimo.Vmešamo  P
Nato jih stresemo na večji krožnik ali v plitvo      skledo      skupaj z vodo, v kateri so se kuhale, in jih  P
Sojino in pirino oziroma pšenično moko vsujemo v      skledo,      ju premešamo s prsti, potem pa na moko nadrobimo  P
soli. Nato pripravljeno zelenjavo stresemo v      skledo,      jo pokapamo z oljem in limoninim sokom in po  P
10 minut, nato pa ga odcedimo in stresemo v      skledo,      da se ohlaja.Pokapamo ga z oljem in posolimo  P
maka ali sončničnega semena. Priprava: V večjo      skledo      stresemo moko in nanjo nadrobimo kvas in potresemo  P
eprečiščenega temnega sladkorja. Priprava: V večjo      skledo      stresemo obe vrsti moke in nanju nadrobimo kvas  P
nastrgamo na strgalniku). Oboje stresemo v      skledo      in dodamo preliv.Dodamo še nekaj zrnc kumine  P
pa na drobne koščke ali rezance in stresemo v      skledo.     Dodamo še kalčke, nato pa solato prelijemo s  P
nastrgamo na strgalniku. Vse troje stresemo v      skledo      in prelijemo s prelivom iz jogurta. Rdeče zelje  P
narežemo na tanke kolobarje. Oboje stresemo v      skledo,      prelijemo s prelivom iz avokada, premešamo in  P
primešamo stepeno sladko smetano in jo prelijemo v      skledo,      ki smo jo prej namastili z oljem.Postavimo na  P
feferončka, mlade čebule in koriandra, damo skupaj v      skledo.     Premešamo, nato pa tako začinjena bedra razporedimo  P
očistimo in večkrat operemo. Stresemo ga v      skledo      in pokapamo z limoninim sokom in oljem.Osolimo  P
česen, ga drobno sesekljamo ali pretlačimo. V      skledo      stresemo še fižol in česen ter solato malce  P
Motovilec očistimo in večkrat operemo. Stresemo ga v      skledo      in pokapamo z oljem in limoninim sokom.Nato  P
in narežemo na tanjše rezine. Stresemo jih v      skledo      in pokapamo s kisom in oljem ter solimo.Če pa  P
kozarca, jo samo dobro odcedimo in stresemo v      skledo.     Dodamo kuhano sojo (ali grah), potem pa v jogurtu  P
Ko je soja kuhana, jo odcedimo in stresemo v      skledo      za solato.Črno redkev ali hren olupimo in drobno  P
sredino previdno naredimo luknjo za nadev. V      skledo      damo drobno narezano rukolo, špinačo, kuhan  P
liste želatine in 3 dag ruma. Priprava : V      skledo      damo beljake, jim primešamo sladkor v prahu  P
del peteršilja, preostalo pustimo za okras. V      skledo      damo narezan sir, začinimo z začimbami, dodamo  P
tako drobno sesekljamo še polovico lososa. V      skledo      damo sesekljanega lososa in postrv, jima primešamo  P
Pustimo, da se ohladi. Čokolado nalomimo v      skledo      in postavimo na lonec, v katerem vre voda.Čokolado  P
ter pustimo, da počiva. Skuto pretlačimo v      skledo      in ji dodamo raztopljeno margarino, rum, cimet  P
prepražimo in pustimo, da se ohladijo. V eno      skledo      damo suhe sestavine in jih premešamo, v drugo  P
prepražimo. Ko se vse dobro poduši, stresemo v      skledo      in pustimo, da se ohladi.Ohlajeno drobno premeljemo  P
ščep soli. Priprava : Za testo stresemo v      skledo      moko, ji dodamo zmehčano maslo, kis, kislo smetano  P
Pripravimo marinado za piščančje fileje. V      skledo      damo jogurt, dodamo arganovo olje, limonin sok  P
med stalnim mešanjem prilivamo jajčni masi.      Skledo      postavimo na štedilnik in mešamo toliko časa  P
pripravljeno sveže in suho sadje stresemo v      skledo.     Prelijemo ga z jogurtom, premešamo, nato pa po  P
fižola in 8 žlic hladne vode. Priprava : V      skledo      damo maslo, ga razdrobimo med prsti, mu dodamo  P
Medtem pripravimo nadev. V      skledo      damo skuto, jajca, drobno narezan koprc, malo  P
pokuhamo, da se sladkor raztopi. Zlijemo v      skledo,      počakamo, da se malo ohladi, dodamo rumenjake  P
Pustimo, da se malo marinira. V      skledo      damo jajci, mleko, pivo, solimo in dobro zmešamo  P
segrevamo minuto. Vroč cmok predenemo takoj v      skledo      in umešamo z gnetilnim kavljem pri največji  P
stopinj Celzija. Čokolado nalomimo v nepregorno      skledo      in zalijemo s toliko vode, da jo prekrije.Damo  P
Pokrijemo in pustimo na toplem, da kvasec vzhaja. V      skledo      damo toplo moko. V sredini naredimo jamico in  P
osmine in jim odstranimo koščice. Stresemo jih v      skledo,      pokapamo z limoninim sokom ter dodamo oprane  P
in narežemo na tanke rezance. Oboje damo v      skledo,      pokapamo z limoninim sokom in oljem ter posujemo  P
stepemo in previdno umešamo. Maso nadevamo v      skledo,      damo v zamrzovalnik za tri do štiri ure, od  P
dodamo več, ker niso tako močna kot posušena. V      skledo      ubijemo jajca in jih z vilico malo stepemo.  P
poper in baziliko. Priprava : Kuskus stresemo v      skledo      in prelijemo s pol litra vrele vode. Dodamo  P
operemo in razrežemo, nato pa oboje stresemo v      skledo,      dodamo kuhan fižol, olje, kis in sol in solato  P
grobo sesekljamo, potem pa vse troje stresemo v      skledo,      pokapamo z limoninim sokom in oljem ter posolimo  P
približno tri cm dolge kose. Stresemo jih v      skledo,      zabelimo z oljem, posolimo in popramo.Paradižnik  P
in pretlačimo. Oboje zmešamo s komarčkom in      skledo      postavimo vsaj za 15 minut v hladilnik, da se  P
nato pa narežemo na manjše kose. Stresemo jih v      skledo,      pokapamo z limoninim sokom in potresemo z grobo  P
nato pa narežemo na manjše kose. Sadje damo v      skledo,      pokapamo z limoninim sokom in nanj naribamo  P
limoninim sokom in nanj naribamo temno čokolado.      Skledo      za 10‐15 minut postavimo v hladilnik in nato  P
Jagode operemo in odcedimo. Piškote damo v      skledo      in jih z žlico zdrobimo v grobe drobtine.Zalijemo  P
in premešamo. Po vrhu potresemo še jagode in      skledo      za najmanj 15 minut postavimo v hladilnik.   P
V malo vode namočimo žafranove nitke. V      skledo      damo kislo smetano, vodo z žafranom in solimo  P
rdečo papriko, sol, poper in jajce. Priprava: V      skledo      damo skuto in med prsti razdrobimo camembert  P
Pazimo, da ne postaneta rjava. Nato damo v      skledo      peteršilj, skuto, polovico sira in jajce, začinimo  P
in pustimo, da se ohladi. Kumare naložimo v      skledo      in prelijemo s hladnim prelivom.Postavimo v  P
zamrzovalnik, da malo zamrznejo. Medtem v      skledo      razdrobimo skuto, dodamo jogurt in med.Dobro  P
lahko tudi z mešalnikom. Mešanico stresemo v      skledo      in dodamo jajca ter vaniljev sladkor.Postopoma  P
ga gladko zmešamo v mešalniku. Predevamo ga v      skledo      in dodamo breskov in navadni jogurt, premešamo  P
testo. Slanino narežemo na kocke, jo stresemo v      skledo,      dodamo nariban sir, jajca, majaron, sol in grobo  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201 301 401 501 601 701 801 901 ▶ ▷



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA