nova beseda iz Slovenije
vendar ne preblizu. Z brisačo pokrijemo glavo in | skledo. | Paro zelišč globoko vdihujemo skozi usta in nos | P |
in speremo z veliko mrzle vode. Stresemo v | skledo, | potresemo s poganjki lucerne in začnimo s soljo | P |
želijo, da bi imeli svoj prostor za spanje, svojo | skledo | za vodo in hrano, svoj povodec in predvsem svojega | P |
navadi umivalna omarica oziroma polica z umivalno | skledo | in vrčem za vodo.Nameščena je bila v spalnici | P |
spomladi in jeseni. Pogosto grob okrasimo še s | skledo, | v katero ob koncu zime posadimo znanilce pomladi | P |
5). Na številne grobove lahko prinesemo le | skledo. | Ta je lahko manjša, če rastline pogosto menjavamo | P |
Toda Černetovi pazijo, kaj ji dajejo v pasjo | skledo, | saj ne želijo, da bi se preveč zredila in si | P |
mleko. Postopek: Suhe sestavine presejemo v | skledo, | v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo mleko | P |
zavitek vlečenega testa (6 listov). V malo večjo | skledo | ubijemo 4 jajca, jih z vilicami rahlo razžvrkljamo | P |
sol, smetano in mineralno vodo (radenska). | Skledo, | v kateri bomo pekli, naoljimo in prekrijemo | P |
steklenicah za olje, kis in podobno. Keramično | skledo | za sadje Galactica, ki jo je za turško blagovno | P |
svojim ostrim, nenavadnim okusom dobro dopolni | skledo | domače solate, odlična je tudi kar sama, mlada | P |
kopreno pokrite kozarce postaviti poševno v | skledo, | da voda ves čas odteka.Spiranje je potrebno | P |
je kitajski oslez sončna rastlina. Lonček ali | skledo | postavimo na teraso v bližino počivališča.Tako | P |
mleko. Postopek: suhe sestavine presejemo v | skledo, | v sredini naredimo jamico in vanjo vlijemo mleko | P |
vrati. Jesenske lepotice posadimo v prostorno | skledo | okrog trajnih rastlin, kot so miniaturni iglavci | P |
in Bohinja, a je, kot kaže, pljunil v lastno | skledo. | Prihodnost blejskega Lipa je zdaj v rokah peščice | P |
saj bi to prej pomenilo pljuvanje v lastno | skledo | kot pot do iztržka najvišje vrednosti.Kljub | P |
vznemirjajočemu stanju pogosto pljuvajo v lastno | skledo. | Za ceno tržnega uspeha, seveda. | P |
genetsko prirejeni tako, da radi pljuvamo v lastno | skledo, | še raje pa verjamemo spreobrnjenim komunistom | P |
drugačni. Je torej nazadnje pljunil v lastno | skledo? | Morda je napako spregledal že sam. | P |
in pošteno življenje, da vsako jutro pojedo | skledo | kosmičev in da na seks ne pomislijo niti v svojih | P |
pa še izdatno kosilo s praženim krompirjem in | skledo | solate, kot se za božji dan spodobi, pri Schwarzmannu | P |
hrana, ki jo jedo šimpanzi,« je Nina ponudila | skledo | s sadjem.Ladka je s prsti drsela čez sadeže | P |
samoumevni, da natakarji ob prihodu takoj prinesejo | skledo | z vodo, če že ni nastavljena takoj ob vhodu | P |
projektu. Je pa zato kot medved, ki je zašel v | skledo | medu, zadovoljno podkuril Slovencem z ugotovitvijo | P |
osorno obnašati, saj si tako pljuvajo v lastno | skledo. | Pa še na nekaj jih je opozarjal. | P |
Zeljno glavo tanko nalistamo in stresemo v | skledo. | Glavicama koromača odrežemo zelena dela in ju | P |
narežemo na tanke rezine. Vse troje stresemo v | skledo, | zabelimo, solimo in premešamo.Potresemo še z | P |
dobro speremo pod tekočo vodo. Vse troje damo v | skledo, | zabelimo, solimo in premešamo.Potresemo z izkoščičen | P |
potrebi natrgamo na manjše kose. Stresemo jih v | skledo, | pokapamo z limoninim sokom, solimo in zabelimo | P |
dušimo do mehkega, potem pa zelenjavo stresemo v | skledo. | Solimo, popramo in pokapamo z bučnim oljem. | P |
pokapamo z bučnim oljem. Premešamo, nato pa v | skledo | stresemo še marinirane kocke tofuja in ponudimo | P |
na rezine, potem pa na kocke. Stresemo jih v | skledo, | pokapamo s sojino omako in dobro premešamo, | P |
na 180 stopinj. 2 Izkoščičene datlje damo v | skledo, | dodamo sodo bikarbono in vse skupaj prelijemo | P |
vsakega dva enaka podolgovata kosa. Položimo jih v | skledo, | kjer jih solimo, popramo, potresemo z limonino | P |
operemo in narežemo na kolobarje. Stresemo jih v | skledo, | pokapamo z oljem in solimo.Čemaževe liste operemo | P |
približno tricentimetrske kose. Stresemo jih v | skledo, | posolimo, zabelimo z oljem in potresemo s pšeničnimi | P |
približno pol ure. Kuhano posolimo in stresemo v | skledo, | da se ohlaja.Šparglje in paradižnike dobro operemo | P |
in drobno sesekljamo. Vse troje stresemo v | skledo, | pokapamo z limoninim sokom in oljem ter solimo | P |
ali nastrgamo na strgalniku. Oboje stresemo v | skledo, | pokapamo z limoninim sokom in solimo.Vmešamo | P |
Nato jih stresemo na večji krožnik ali v plitvo | skledo | skupaj z vodo, v kateri so se kuhale, in jih | P |
Sojino in pirino oziroma pšenično moko vsujemo v | skledo, | ju premešamo s prsti, potem pa na moko nadrobimo | P |
soli. Nato pripravljeno zelenjavo stresemo v | skledo, | jo pokapamo z oljem in limoninim sokom in po | P |
10 minut, nato pa ga odcedimo in stresemo v | skledo, | da se ohlaja.Pokapamo ga z oljem in posolimo | P |
maka ali sončničnega semena. Priprava: V večjo | skledo | stresemo moko in nanjo nadrobimo kvas in potresemo | P |
eprečiščenega temnega sladkorja. Priprava: V večjo | skledo | stresemo obe vrsti moke in nanju nadrobimo kvas | P |
nastrgamo na strgalniku). Oboje stresemo v | skledo | in dodamo preliv.Dodamo še nekaj zrnc kumine | P |
pa na drobne koščke ali rezance in stresemo v | skledo. | Dodamo še kalčke, nato pa solato prelijemo s | P |
nastrgamo na strgalniku. Vse troje stresemo v | skledo | in prelijemo s prelivom iz jogurta. Rdeče zelje | P |
narežemo na tanke kolobarje. Oboje stresemo v | skledo, | prelijemo s prelivom iz avokada, premešamo in | P |
primešamo stepeno sladko smetano in jo prelijemo v | skledo, | ki smo jo prej namastili z oljem.Postavimo na | P |
feferončka, mlade čebule in koriandra, damo skupaj v | skledo. | Premešamo, nato pa tako začinjena bedra razporedimo | P |
očistimo in večkrat operemo. Stresemo ga v | skledo | in pokapamo z limoninim sokom in oljem.Osolimo | P |
česen, ga drobno sesekljamo ali pretlačimo. V | skledo | stresemo še fižol in česen ter solato malce | P |
Motovilec očistimo in večkrat operemo. Stresemo ga v | skledo | in pokapamo z oljem in limoninim sokom.Nato | P |
in narežemo na tanjše rezine. Stresemo jih v | skledo | in pokapamo s kisom in oljem ter solimo.Če pa | P |
kozarca, jo samo dobro odcedimo in stresemo v | skledo. | Dodamo kuhano sojo (ali grah), potem pa v jogurtu | P |
Ko je soja kuhana, jo odcedimo in stresemo v | skledo | za solato.Črno redkev ali hren olupimo in drobno | P |
sredino previdno naredimo luknjo za nadev. V | skledo | damo drobno narezano rukolo, špinačo, kuhan | P |
liste želatine in 3 dag ruma. Priprava : V | skledo | damo beljake, jim primešamo sladkor v prahu | P |
del peteršilja, preostalo pustimo za okras. V | skledo | damo narezan sir, začinimo z začimbami, dodamo | P |
tako drobno sesekljamo še polovico lososa. V | skledo | damo sesekljanega lososa in postrv, jima primešamo | P |
Pustimo, da se ohladi. Čokolado nalomimo v | skledo | in postavimo na lonec, v katerem vre voda.Čokolado | P |
ter pustimo, da počiva. Skuto pretlačimo v | skledo | in ji dodamo raztopljeno margarino, rum, cimet | P |
prepražimo in pustimo, da se ohladijo. V eno | skledo | damo suhe sestavine in jih premešamo, v drugo | P |
prepražimo. Ko se vse dobro poduši, stresemo v | skledo | in pustimo, da se ohladi.Ohlajeno drobno premeljemo | P |
ščep soli. Priprava : Za testo stresemo v | skledo | moko, ji dodamo zmehčano maslo, kis, kislo smetano | P |
Pripravimo marinado za piščančje fileje. V | skledo | damo jogurt, dodamo arganovo olje, limonin sok | P |
med stalnim mešanjem prilivamo jajčni masi. | Skledo | postavimo na štedilnik in mešamo toliko časa | P |
pripravljeno sveže in suho sadje stresemo v | skledo. | Prelijemo ga z jogurtom, premešamo, nato pa po | P |
fižola in 8 žlic hladne vode. Priprava : V | skledo | damo maslo, ga razdrobimo med prsti, mu dodamo | P |
Medtem pripravimo nadev. V | skledo | damo skuto, jajca, drobno narezan koprc, malo | P |
pokuhamo, da se sladkor raztopi. Zlijemo v | skledo, | počakamo, da se malo ohladi, dodamo rumenjake | P |
Pustimo, da se malo marinira. V | skledo | damo jajci, mleko, pivo, solimo in dobro zmešamo | P |
segrevamo minuto. Vroč cmok predenemo takoj v | skledo | in umešamo z gnetilnim kavljem pri največji | P |
stopinj Celzija. Čokolado nalomimo v nepregorno | skledo | in zalijemo s toliko vode, da jo prekrije.Damo | P |
Pokrijemo in pustimo na toplem, da kvasec vzhaja. V | skledo | damo toplo moko. V sredini naredimo jamico in | P |
osmine in jim odstranimo koščice. Stresemo jih v | skledo, | pokapamo z limoninim sokom ter dodamo oprane | P |
in narežemo na tanke rezance. Oboje damo v | skledo, | pokapamo z limoninim sokom in oljem ter posujemo | P |
stepemo in previdno umešamo. Maso nadevamo v | skledo, | damo v zamrzovalnik za tri do štiri ure, od | P |
dodamo več, ker niso tako močna kot posušena. V | skledo | ubijemo jajca in jih z vilico malo stepemo. | P |
poper in baziliko. Priprava : Kuskus stresemo v | skledo | in prelijemo s pol litra vrele vode. Dodamo | P |
operemo in razrežemo, nato pa oboje stresemo v | skledo, | dodamo kuhan fižol, olje, kis in sol in solato | P |
grobo sesekljamo, potem pa vse troje stresemo v | skledo, | pokapamo z limoninim sokom in oljem ter posolimo | P |
približno tri cm dolge kose. Stresemo jih v | skledo, | zabelimo z oljem, posolimo in popramo.Paradižnik | P |
in pretlačimo. Oboje zmešamo s komarčkom in | skledo | postavimo vsaj za 15 minut v hladilnik, da se | P |
nato pa narežemo na manjše kose. Stresemo jih v | skledo, | pokapamo z limoninim sokom in potresemo z grobo | P |
nato pa narežemo na manjše kose. Sadje damo v | skledo, | pokapamo z limoninim sokom in nanj naribamo | P |
limoninim sokom in nanj naribamo temno čokolado. | Skledo | za 10‐15 minut postavimo v hladilnik in nato | P |
Jagode operemo in odcedimo. Piškote damo v | skledo | in jih z žlico zdrobimo v grobe drobtine.Zalijemo | P |
in premešamo. Po vrhu potresemo še jagode in | skledo | za najmanj 15 minut postavimo v hladilnik. | P |
V malo vode namočimo žafranove nitke. V | skledo | damo kislo smetano, vodo z žafranom in solimo | P |
rdečo papriko, sol, poper in jajce. Priprava: V | skledo | damo skuto in med prsti razdrobimo camembert | P |
Pazimo, da ne postaneta rjava. Nato damo v | skledo | peteršilj, skuto, polovico sira in jajce, začinimo | P |
in pustimo, da se ohladi. Kumare naložimo v | skledo | in prelijemo s hladnim prelivom.Postavimo v | P |
zamrzovalnik, da malo zamrznejo. Medtem v | skledo | razdrobimo skuto, dodamo jogurt in med.Dobro | P |
lahko tudi z mešalnikom. Mešanico stresemo v | skledo | in dodamo jajca ter vaniljev sladkor.Postopoma | P |
ga gladko zmešamo v mešalniku. Predevamo ga v | skledo | in dodamo breskov in navadni jogurt, premešamo | P |
testo. Slanino narežemo na kocke, jo stresemo v | skledo, | dodamo nariban sir, jajca, majaron, sol in grobo | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
◁ ◀ 1 101 201 301 401 501 601 701 801 901 ▶ ▷
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |