nova beseda iz Slovenije

kozico (101-125)


porazdelimo na beluše in testenine v kozici.      Kozico      potresamo, da se vse sestavine premešajo.Potresemo  P
Odvzamemo četrtino juhe in jo prelijemo v manjšo      kozico.     Ko se nekoliko ohladi, ji primešamo kislo smetano  P
nekoliko ohladi, ji primešamo kislo smetano.      Kozico      postavimo v večjo kozico vroče vode.Med mešanjem  P
primešamo kislo smetano. Kozico postavimo v večjo      kozico      vroče vode.Med mešanjem segrevamo, da tekočina  P
nato pa jo prelijemo ter precedimo v manjšo      kozico.     To kozico postavimo v večjo kozico z vročo vodo  P
prelijemo ter precedimo v manjšo kozico. To      kozico      postavimo v večjo kozico z vročo vodo. Segrevamo  P
v manjšo kozico. To kozico postavimo v večjo      kozico      z vročo vodo. Segrevamo, da začne omaka vreti  P
Odstavimo. V drugo      kozico      damo rumenjake, 4 žlice mlačne vode, limonin  P
razmešamo in razžvrkljamo z metlico za stepanje.      Kozico      postavimo v drugo, večjo, v kateri je vroča  P
penasto stepemo v kotličku (ali skledi) nad      kozico      vroče vode.Med stepanjem počasi in v tankem  P
postavimo na hladno. Za čokoladni preliv damo v      kozico      na koščke nalomljeno jedilno in mlečno čokolado  P
Medtem pripravimo smetanovo osnovo. V      kozico      damo smetano, mleko in sladkor v prahu.Pristavimo  P
20 minutah je riž sočen in ravno prav mehak.      Kozico      odstavimo.Primešamo naribani parmezan in po  P
zlato popečemo v ponvi na malo olja. Damo v      kozico      s smetanovo omako in bučkami ter vse skupaj  P
zavijemo in povežemo v gazo ter ga dodamo v      kozico.      Zavremo in odkrito pustimo rahlo vreti od 30  P
naribamo (ali sesekljamo). Damo jo v majhno      kozico,      to pa postavimo nad večjo kozico z vročo vodo  P
jo v majhno kozico, to pa postavimo nad večjo      kozico      z vročo vodo ali jo segrevamo na šibkem ognju  P
toplem. Omako precedimo in prelijemo iz pekača v      kozico.      Dolijemo vino, pustimo, da prevre in primešamo  P
Priprava: Čokolado nalomimo na koščke. Damo jo v      kozico,      prilijemo mleko in pristavimo.Počasi segrevamo  P
preložimo na pladenj, omako iz pekača pa precedimo v      kozico,      razredčimo z juho in pustimo, da prevre.Gos  P
kosu) olupimo limono in iztisnemo sok. V veliko      kozico      damo limonino lupino, nageljnove žbice, 3 žlice  P
Priprava: Čili zarežemo in razpremo, damo ga v      kozico      skupaj s sladkorjem in z 1 cimetovo paličico  P
V juho damo narezane koščke stebel.      Kozico      pokrijemo in kuhamo juho na šibkem ognju 10  P
ogroženih vrst ptic, kanjo, krokarja, ruševca,      kozico,      grivarja in sloko.Kot pravi Tomaž Mihelič  P
odstotkom hrustančkov zdrkne iz banjice in cepne v      kozico,      je z eno besedo nepozaben.Občutljivejše duše  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA