nova beseda iz Slovenije
porazdelimo na beluše in testenine v kozici. | Kozico | potresamo, da se vse sestavine premešajo.Potresemo | P |
Odvzamemo četrtino juhe in jo prelijemo v manjšo | kozico. | Ko se nekoliko ohladi, ji primešamo kislo smetano | P |
nekoliko ohladi, ji primešamo kislo smetano. | Kozico | postavimo v večjo kozico vroče vode.Med mešanjem | P |
primešamo kislo smetano. Kozico postavimo v večjo | kozico | vroče vode.Med mešanjem segrevamo, da tekočina | P |
nato pa jo prelijemo ter precedimo v manjšo | kozico. | To kozico postavimo v večjo kozico z vročo vodo | P |
prelijemo ter precedimo v manjšo kozico. To | kozico | postavimo v večjo kozico z vročo vodo. Segrevamo | P |
v manjšo kozico. To kozico postavimo v večjo | kozico | z vročo vodo. Segrevamo, da začne omaka vreti | P |
Odstavimo. V drugo | kozico | damo rumenjake, 4 žlice mlačne vode, limonin | P |
razmešamo in razžvrkljamo z metlico za stepanje. | Kozico | postavimo v drugo, večjo, v kateri je vroča | P |
penasto stepemo v kotličku (ali skledi) nad | kozico | vroče vode.Med stepanjem počasi in v tankem | P |
postavimo na hladno. Za čokoladni preliv damo v | kozico | na koščke nalomljeno jedilno in mlečno čokolado | P |
Medtem pripravimo smetanovo osnovo. V | kozico | damo smetano, mleko in sladkor v prahu.Pristavimo | P |
20 minutah je riž sočen in ravno prav mehak. | Kozico | odstavimo.Primešamo naribani parmezan in po | P |
zlato popečemo v ponvi na malo olja. Damo v | kozico | s smetanovo omako in bučkami ter vse skupaj | P |
zavijemo in povežemo v gazo ter ga dodamo v | kozico. | Zavremo in odkrito pustimo rahlo vreti od 30 | P |
naribamo (ali sesekljamo). Damo jo v majhno | kozico, | to pa postavimo nad večjo kozico z vročo vodo | P |
jo v majhno kozico, to pa postavimo nad večjo | kozico | z vročo vodo ali jo segrevamo na šibkem ognju | P |
toplem. Omako precedimo in prelijemo iz pekača v | kozico. | Dolijemo vino, pustimo, da prevre in primešamo | P |
Priprava: Čokolado nalomimo na koščke. Damo jo v | kozico, | prilijemo mleko in pristavimo.Počasi segrevamo | P |
preložimo na pladenj, omako iz pekača pa precedimo v | kozico, | razredčimo z juho in pustimo, da prevre.Gos | P |
kosu) olupimo limono in iztisnemo sok. V veliko | kozico | damo limonino lupino, nageljnove žbice, 3 žlice | P |
Priprava: Čili zarežemo in razpremo, damo ga v | kozico | skupaj s sladkorjem in z 1 cimetovo paličico | P |
V juho damo narezane koščke stebel. | Kozico | pokrijemo in kuhamo juho na šibkem ognju 10 | P |
ogroženih vrst ptic, kanjo, krokarja, ruševca, | kozico, | grivarja in sloko.Kot pravi Tomaž Mihelič | P |
odstotkom hrustančkov zdrkne iz banjice in cepne v | kozico, | je z eno besedo nepozaben.Občutljivejše duše | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |