nova beseda iz Slovenije

kokosovo (101-130)


obogatijo prehrano ‐ Riž lahko pripravite tudi s      kokosovo      moko, blitvino prilogo pa z oreščki PRIDIH  P
Bitenca. Za glavno jed lahko postrežete riž s      kokosovo      moko in peteršiljem, bogastvo polnih okusov  P
prodajajo še oblite s čokolado in posute s      kokosovo      moko, kar pa je že vpliv globalizacije.In še  P
dodali še sladkor. Plemenito pa boste izpadli s      kokosovo      moko, nasekljanimi mandlji, lešniki itd.Začimba  P
tanke trakove, in narezan drobnjak. Dodamo še      kokosovo      moko in cimet ter začinimo s poprom in soljo  P
2 rumenjaka, rastlinsko olje (ali razpuščeno      kokosovo      mast), sol, poper, nekaj vejic peteršilja, po  P
kolobarje. Na ognju zagrejete malo olja ali      kokosovo      mast, dodate na drobno sesekljano čebulo in  P
ščep muškatnega oreška in prav toliko cimeta,      kokosovo      mast in sestavine za nadev. V večjo skledo  P
kapljic oljčnega olja, uporabite lahko tudi      kokosovo      mast, in razmažite.Z žlico zajemite maso, jo  P
sončničnega olja ‐ Nadomestimo jih z bučami, medom in      kokosovo      mastjo SLADKI BUČNI MAFINI   P
namesto rastlinskega olja pa uporabite raztopljeno      kokosovo      mast.Vegani najbrž že jadikujete, da ta recept  P
spekla vsak svojo potico, Tomaž čokoladno, jaz pa      kokosovo.     Moja je bila boljša (Tomaž se strinja).   P
testa obogatimo z maslom, sadjem, marcipanom,      kokosovo      moko ipd.Najboljše so čisto sveže in še tople  P
marcipan in mešamo, da se razpusti. Primešamo tudi      kokosovo      moko.Zmes enakomerno namažemo na testo v pekaču  P
vrečke skuhamo puding in ga ohladimo. Razpustimo      kokosovo      mast in pustimo, da se ohladi.Po koščkih in  P
nalomljeno jedilno in mlečno čokolado. Dodamo tudi      kokosovo      mast.Segrevamo na najmanjši temperaturi, da  P
kalija, kalcija, vitaminov, cinka, česen in      kokosovo      maščobo. Veliko podatkov o dietah, napotkov  P
grenivkinih pečk, surovo namočeno proseno kašo,      kokosovo      maščobo.»Pripravki učinkujejo pri različnih  P
okras. Priprava: V loncu pristavimo mleko in      kokosovo      mleko.Ko zavre, vsujemo v mleko riž, dodamo  P
občutljivi, je zelo priporočljivo uporabiti      kokosovo      maščobo.Je odličen lubrikant, ki bo preprečil  P
ponvi brez maščobe in ohladite. Korenčkov sok,      kokosovo      mleko in jogurt zmešajte. Steklen kozarec na  P
stepemo v trd sneg. Postopoma umešamo mlete orehe,      kokosovo      moko, rozine, kandirano sadje, koščke čokolade  P
v prahu. Potrebujemo še čokoladni obliv in      kokosovo      moko. -Čokoladni obliv: 2 žlici olja + 4 žlice  P
1. Doslej sem      kokosovo      olje uporabljala le za nego kože pri otroku  P
katerem piše, da je dobro tudi za kuhanje. Ali je      kokosovo      olje primerno za otroke in kako ga lahko pripravljamo  P
lavrinske kisline, ki ga lahko primerjamo s      kokosovo      maščobo, je materino mleko.V kokosovi maščobi  P
zdrave za srce in ožilje«. Kako uporabljamo      kokosovo      maščobo Na trgu je na voljo več vrst hladno  P
višjih temperaturah je bolje uporabiti očiščeno      kokosovo      maščobo, ki se zažge šele pri veliko višji temperaturi  P
veliko pisem z vprašanji, kako izbrati in katero      kokosovo      olje je dobro.Na policah imamo na izbiro 4 ali  P
napolnjeni z glutenskim rižem, prepojenim s      kokosovo      moko, in nadevani z lokalno vrsto fižola, velika  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA