nova beseda iz Slovenije
Slast in strast | Hrustljavo | pečen piščanec po kitajsko Hitro pripravljena | P |
in temno zapečejo. Pečena bedra morajo imeti | hrustljavo | kožo. 4 Potresemo jih s čilijem, mlado čebulo | P |
posamezno pomočimo v testo in v vrelem olju | hrustljavo | ocvremo.Postrežemo jih s pomako. | P |
sveže nastrgan parmezan ali nadrobljeno skuto, | hrustljavo | ocvrte koruzne tortilje, narezane na trikotnike | P |
ter jih med mešanjem na srednje močni vročini | hrustljavo | in rjavo prepražimo.Odstavimo s štedilnika. | P |
malce bolj zapečenega zrezka, takšnega z lepo | hrustljavo | skorjico.Mnenja o tem, kako zdravo je jesti | P |
Segrejemo olje. Na njem | hrustljavo | opražimo slanino, ki jo potem poberemo iz olja | P |
bodo otrokom resnično v slast. Narastek s | hrustljavo | zelenjavo Vse mamice se preveč obremenjujejo | P |
pečemo z vseh strani 15 minut, da postane meso | hrustljavo, | vendar znotraj še rožnato. Nabodala naložimo | P |
pripravljajo prigrizke: piškote, marmornati biskvit in | hrustljavo | pečeno rjavo testo s sezamom. Podariva jim sladkor | P |
Zemona. Postregli so sladoled iz nanoškega sira, | hrustljavo | polento, sušen vipavski pršut in v dim ujet | P |
preseneti z domačim kruhom in posebnimi ocvirki s | hrustljavo | zapečeno kožo. Čez vse se kajpak prileže še | P |
slanino, morda s kakšnim drugim dodatkom ali le | hrustljavo | zapečenega na svinjski masti se ga je snedlo | P |
vinu postregli z znamenito hišno specialiteto: | hrustljavo | zapečenim odojkom in oženjenimi dödöli.Saj veste | P |
Čakajoč poletje Iščemo | hrustljavo | solatko, morda pest rukole ali motovilca, potem | P |
Najprej trgovina ali pač tržnica. Iščete | hrustljavo | solatko, morda pest rukole ali motovilca, potem | P |
postavite v hladilnik, da bo hrustanje še bolj | hrustljavo. | Preliv! | P |
preljubi čas in razmislite, v kaj bi tunkali tako | hrustljavo | stvar, kot je vaša pečenica.Preizkusil sem gorčico | P |
izvornega francoskega imena moufflet. Po vrhu je | hrustljavo | zapečen, sredica pa se topi v ustih kot maslo | P |
v pečico za toliko časa, da se robovi lepinj | hrustljavo | zapečejo, sir pa raztopi.Odlična priloga je | P |
Dobro kislo zelje ima svež in prijeten vonj, | hrustljavo | je in ravno prav kislo.Z okusom po hrenu ali | P |
pekač in ga postavimo na ognjevarno površino. | Hrustljavo | zelenjavo enakomerno posujemo s piščančki in | P |
kuhanih. - Ob tako božanski pašti bomo pogrešali | hrustljavo | solato.Kakršno koli, po želji. | P |
in kislo smetano na koncu, seveda vse skupaj | hrustljavo | zapečeno!Kako ne bi imela veščine, če pa imam | P |
in še kje. Organizatorji so menili, da velja | hrustljavo | pečene postrvi zaliti tudi z bizeljčanom.Je | P |
mozzarella bufala s pršutom na žaru, fuži z beluši in | hrustljavo | panceto, žrebičkova tagliata z mladim sirom | P |
Pečenih! Njegovi | hrustljavo | zapečeni odojki s prilogo so postali svojevrsten | P |
Pražské Selàtko, praški pujsek, je enkratno ime za | hrustljavo | zapečenega odojka, ki ga v restavraciji v Pragi | P |
poskrbelo, da bo meso znotraj še rožnato, zunaj pa | hrustljavo | rjavo.Minuta z ene in minutka z druge, da steaka | P |
recimo rukola za podlago. Čez plevel zložite | hrustljavo | zapečen krompirček, ga dekorirajte s papriko | P |
sir ne priteče iz paprike, preden ta naredi | hrustljavo | skorjico.Zadevo nujno servirajte z limono, zraven | P |
hrustal! Na krožniku mu v družbo postavite | hrustljavo | ribico in kakšno limono.Zmaga! | P |
roke, na debele palčke, ocvrte v svežem olju, | hrustljavo | in sočno.Skrivnost je morda v preprostosti. | P |
neobičajno ime: potanca. To je ajdova pogača s | hrustljavo | zapečeno skorjo, ki jo je gospodinja spekla | P |
V ponvi raztopite maslo in jih z obeh strani | hrustljavo | zapecite.Postavite na mizo, jih ozmerjajte s | P |
minute, dokler ne se ne obarva zlato rjavo in je | hrustljavo | zapečena. Položite jih na papirnato kuhinjsko | P |
Postrezite še s kozarcem vina in svežim kruhom s | hrustljavo | skorjo. LEPOTA | P |
krožnikih. Kruh zrežemo na kocke, ga na malo masla | hrustljavo | popečemo in še vročega potresemo po motovilcu | P |
če bi to želeli. Nato postrv na vročem olju | hrustljavo | zapečeno na obeh straneh.Ko je pečena, ji dodamo | P |
Tako dobimo okusno omako in jo pokapljamo po | hrustljavo | ocvrtem ribjem fileju.Postrvi ponudimo s kozarcem | P |
znova in znova obračamo, da se z vseh strani | hrustljavo | zapečejo.Praženec začinimo z muškatom. | P |
svežih artičok in suhih paradižnikov, nanjo pa | hrustljavo | zapečen bakalar v spremljavi pesta iz čemaža | P |
ga zrezali na trakove, solili in na malo olja | hrustljavo | zapekli. Grah s hrenovko | P |
na polovico prerezane rezine slanine, da se | hrustljavo | zapečejo.Odcedimo jih na papirnatem prtiču, | P |
kruhovega narastka, ki odleže za samostojno jed, do | hrustljavo | zapečenega češnjevega zavitka, kakršnega so | P |
Potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo s | hrustljavo | svežim kruhom. Nasvet: Solatni preliv | P |
minut, se kvašeno testo nekoliko dvigne, postane | hrustljavo | in zlato zarumeni.Nato krpice preložimo na vpojni | P |
in cvremo narezane bučke po porcijah, da se | hrustljavo | zapečejo.Poberemo jih s penovko in odcedimo | P |
rešetki jih pečemo od 50 do 60 minut, da je testo | hrustljavo | in zlato rjavo ter da na stikih nekoliko poči | P |
brez obilne gosje pečenke, drugim zadostuje | hrustljavo | zapečen košček race, z manj kuharskega truda | P |
vode in soli ter pečemo še 10 minut, da dobi | hrustljavo | rjavo skorjico.Pečeno gos preložimo na pladenj | P |
sočnih kock in kroglic prvorazredne govedine, | hrustljavo | zapečene piške ali zajetnih rezin gobic, glaziranih | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |