nova beseda iz Slovenije

govedina (201-262)


kombinacije. Ali pa francoska burgundska dušena      govedina,      da o goveji pečenki v barolu, tej specialiteti  P
vprašanje je, kakšna je oziroma mora biti kakovostna      govedina.     Po zakolu in razrezu mora meso počivati najmanj  P
mora biti uležano, enako pri divjem zajcu), pa      govedina      od starega vola, starana na kosti do tri tedne  P
drugem mestu, takoj za piščancem, svinjina in      govedina      pa sta si delili tretje mesto.Puranu je torej  P
voljo pa sta konzervirana hrana in prvovrstna      govedina      z jajci in črnim rižem.Pasji ljubitelji belega  P
s proseno kašo, polži po ljubljansko, kuhana      govedina      s kolerabico, vendar zavite v duha sodobnega  P
Živelo bo še vsaj deset let. Argentinska      govedina      je bila lepo pečena, sočna in z dodatkom medu  P
ni bil niti blizu klasike. Predrobno zmleta      govedina,      preveč paprike kot dodatka, premalo pikantnosti  P
tako kot v trgovinah) hudo skromen: svinjina,      govedina,      piščanci in purani.Slovenski obiskovalec gostilne  P
sladkobi jedi več škode kot koristi. Kuhana pruska      govedina      (17,5 evra) s prilogo je bila iz podobnega poglavja  P
svoj novi izum naredil Ernesto ‐ v soli pečena      govedina      z zelišči, za katero ga je navdihnil naš Tomaž  P
krožniku« v kitajski restavraciji. Razno meso (     govedina      in perutnina) se v družbi raznih zelenjav (paradižnik  P
sicer okusne omake. Pa še nismo končali ‐ vražja      govedina      (7,50 evra) je pikantnejša različica slovite  P
drugi hladni krožnik ‐ breasola (na zraku sušena      govedina      z dodatkom soli in začimb) na rukoli (7,90 evra  P
vrabci na strehah čivkajo, da je argentinska      govedina      svetovni nadstandard.Zato jo pri Špacapanu pripravlj  P
maščob vsebuje tudi rdeče klavno meso (svinjina,      govedina,      ovčetina).Zamenjamo ga z manj mastnim mesom  P
česen ter med mešanjem pražimo tako dolgo, da      govedina      porjavi in se čebula zmehča. Jabolka olupimo  P
takoj uničeno v velikem krogu. Po naravi je      govedina      pusto meso, primerno tudi za kuhanje brez soli  P
za pokušino idealno nedeljsko kosilo. Dušena      govedina      v vinu Potrebujemo (za šest): 800 g govedine  P
tudi na Dolenjskem zaužijejo več rdečega mesa (     govedina,      svinjina) in mastne hrane, kot so suhe in polsuhe  P
stegno 20,7 g beljakovin in 1,6 g maščob in      govedina      20,9 g beljakovin in 0,4 g maščob.Vse analize  P
pokapamo z bučnim oljem ter postrežemo. Kuhana      govedina      z jabolčnim hrenom in drobnjakovo omako Potrebuj  P
dnevnih potreb. Svinjina ga vsebuje nekoliko več,      govedina      nekaj manj.Rib moramo za to količino železa  P
vsebuje nič več te aminokisline kot perutnina ali      govedina.     Mit, da ljudje uporabljamo le deset odstotkov  P
jagode iz Kalifornije osem tisoč sedemsto,      govedina      iz Avstralije enaindvajset tisoč tisoč, brokoli  P
Domače živali?      Govedina      v hladilnici (moj oče je mesar). Ure: zdaj  P
otroci, pa porcijo riža lahko dopolnijo zebujeva      govedina,      perutnina, ribe ali morski sadeži.Namesto riža  P
se je govedo približalo mestom, prvorazredna      govedina      pa se je znašla na krožnikih gospode. Popolne  P
košara doma spečenega italijanskega kruha. Če je      govedina      v Argentini religija, je La Chacra v Buenos  P
rodajalke niso smele prihajati pred 4. uro zjutraj.      Govedina      na prvem mestu Od vsega mesa je bila v prehrani  P
v prehrani nekdanje Ljubljane na prvem mestu      govedina.      Za 15. in 16. stoletje so izračunali, naj bi  P
svoje knjige: Možje, učimo se kuhati! Kuhana      govedina      v solati Kuhano goveje meso vzemi iz lonca  P
osamosvojitve naprej, kriva gnila svinjina, in ne      govedina.     Politični meni domovine je tako izčrpan, da se  P
za 175 dolarjev (110 evrov) ‒ Jed sestavljajo      govedina      kobe, precej črnega tartufa, jetrna pašteta  P
(Foto: Reuters) Znamenita      govedina      kobe, jetrna pašteta, gobe in črni tartufi   P
in vse, kar je iz nje, pripelje iz Prekmurja,      govedina      in junetina sta iz okoliških krajev.»Šare ne  P
z oljčnim oljem. Če ste bili zraven, ko je      govedina      izgubila življenje, boste lahko v olju kopali  P
Skrivnost se skriva v mesu.      Govedina!     Poznamo, pa res poznamo?  P
Sorta govedine je angus. Najboljša      govedina      za burgerje.Dvakrat mleto meso, da je res drobno  P
meščanska kuha zahteva tudi dve vrsti mesa, samo      govedina,      to je siromaščina ali neolikanost. Glava je  P
ESTRADAMUS      GOVEDINA      V KISU Piše: Miha Šalehar   P
domačimi rezanci in jetrnimi žličniki, kuhana      govedina,      hren s smetano, ocvrt in pečen piščanec, puranje  P
pripravili s čebulo in stročjim fižolom. Prav      govedina      v solati, z nemško popačenko v številnih slovenskih  P
in rečem: 'Kaj bo danes dobrega ‐ mleko ali      govedina?     '« *****   P
številne so najdražje na planetu, denimo gomoljike,      govedina      kobe in jetrna pašteta.Najdrznejši kuharji združijo  P
mesna štruca. No, to ni čisto res, tudi moja      govedina      stroganof ni slaba. Ali mesno štruco pripravite  P
vrhu jedilnika je prav Joejeva priljubljena      govedina.      hHumorist Gašper Koruzni pravi, da so lahko  P
Omaka h govedini      Govedina      iz juhe je nekoliko pusta, s primerno omako  P
zelo majhnem ognju kuhamo omako še pet minut.      Govedina      v solati Običajno skuhamo več goveje juhe  P
narezano govedino (3‐4 dag) in začimbe. Ko je      govedina      na pol zdušena, dodamo narezano divjačino in  P
baziliko (10 točk) zrezek s pomfritom (13 točk)      govedina      v omaki s krompirjem v oblicah (7,5 točke)   P
dokaj vsakdanje jedi, kot so na primer kuhana      govedina,      krompir ali zelenjava, pa se z dodatkom prave  P
Ponudimo z limoninimi krhlji.      Govedina      z arašidi Potrebujemo 80 dag mehke govedine  P
25 87 64 Krema z breskvami 25 87 48      Govedina      z breskvami Sonce v sadju   P
azijske kuhinje pa bo zagotovo všeč pikantna      govedina      s paradižniki, breskvami in curryjem.Ste vedeli  P
jih ne hranimo v hladilniku. Sladko-kisla      govedina      z breskvami Za 4 osebe   P
azijske kuhinje pa bo zagotovo všeč pikantna      govedina      s paradižniki, breskvami in karijem.Ste vedeli  P
jih ne hranimo v hladilniku. Sladko-kisla      govedina      z breskvami Za 4 osebe   P
185 382 Pisana solata z bučkami 185 385      Govedina      z bučkami in kremna juha z bučkami (1 slika  P
prav tako polni beljakovin kot svinjina ali      govedina.      Telovadba: Spustite se na kolena in podlakti  P
si čistega vina in si priznajte, da je ravno      govedina      tisto zaradi česar vam gredo kocine pokonci  P
količini mesa se cene le-tega niso spremenile,      govedina      se je celo podražila, subvencionirana pa skrivnostno  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 101 201



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA