nova beseda iz Slovenije
kombinacije. Ali pa francoska burgundska dušena | govedina, | da o goveji pečenki v barolu, tej specialiteti | P |
vprašanje je, kakšna je oziroma mora biti kakovostna | govedina. | Po zakolu in razrezu mora meso počivati najmanj | P |
mora biti uležano, enako pri divjem zajcu), pa | govedina | od starega vola, starana na kosti do tri tedne | P |
drugem mestu, takoj za piščancem, svinjina in | govedina | pa sta si delili tretje mesto.Puranu je torej | P |
voljo pa sta konzervirana hrana in prvovrstna | govedina | z jajci in črnim rižem.Pasji ljubitelji belega | P |
s proseno kašo, polži po ljubljansko, kuhana | govedina | s kolerabico, vendar zavite v duha sodobnega | P |
Živelo bo še vsaj deset let. Argentinska | govedina | je bila lepo pečena, sočna in z dodatkom medu | P |
ni bil niti blizu klasike. Predrobno zmleta | govedina, | preveč paprike kot dodatka, premalo pikantnosti | P |
tako kot v trgovinah) hudo skromen: svinjina, | govedina, | piščanci in purani.Slovenski obiskovalec gostilne | P |
sladkobi jedi več škode kot koristi. Kuhana pruska | govedina | (17,5 evra) s prilogo je bila iz podobnega poglavja | P |
svoj novi izum naredil Ernesto ‐ v soli pečena | govedina | z zelišči, za katero ga je navdihnil naš Tomaž | P |
krožniku« v kitajski restavraciji. Razno meso ( | govedina | in perutnina) se v družbi raznih zelenjav (paradižnik | P |
sicer okusne omake. Pa še nismo končali ‐ vražja | govedina | (7,50 evra) je pikantnejša različica slovite | P |
drugi hladni krožnik ‐ breasola (na zraku sušena | govedina | z dodatkom soli in začimb) na rukoli (7,90 evra | P |
vrabci na strehah čivkajo, da je argentinska | govedina | svetovni nadstandard.Zato jo pri Špacapanu pripravlj | P |
maščob vsebuje tudi rdeče klavno meso (svinjina, | govedina, | ovčetina).Zamenjamo ga z manj mastnim mesom | P |
česen ter med mešanjem pražimo tako dolgo, da | govedina | porjavi in se čebula zmehča. Jabolka olupimo | P |
takoj uničeno v velikem krogu. Po naravi je | govedina | pusto meso, primerno tudi za kuhanje brez soli | P |
za pokušino idealno nedeljsko kosilo. Dušena | govedina | v vinu Potrebujemo (za šest): 800 g govedine | P |
tudi na Dolenjskem zaužijejo več rdečega mesa ( | govedina, | svinjina) in mastne hrane, kot so suhe in polsuhe | P |
stegno 20,7 g beljakovin in 1,6 g maščob in | govedina | 20,9 g beljakovin in 0,4 g maščob.Vse analize | P |
pokapamo z bučnim oljem ter postrežemo. Kuhana | govedina | z jabolčnim hrenom in drobnjakovo omako Potrebuj | P |
dnevnih potreb. Svinjina ga vsebuje nekoliko več, | govedina | nekaj manj.Rib moramo za to količino železa | P |
vsebuje nič več te aminokisline kot perutnina ali | govedina. | Mit, da ljudje uporabljamo le deset odstotkov | P |
jagode iz Kalifornije osem tisoč sedemsto, | govedina | iz Avstralije enaindvajset tisoč tisoč, brokoli | P |
Domače živali? | Govedina | v hladilnici (moj oče je mesar). Ure: zdaj | P |
otroci, pa porcijo riža lahko dopolnijo zebujeva | govedina, | perutnina, ribe ali morski sadeži.Namesto riža | P |
se je govedo približalo mestom, prvorazredna | govedina | pa se je znašla na krožnikih gospode. Popolne | P |
košara doma spečenega italijanskega kruha. Če je | govedina | v Argentini religija, je La Chacra v Buenos | P |
rodajalke niso smele prihajati pred 4. uro zjutraj. | Govedina | na prvem mestu Od vsega mesa je bila v prehrani | P |
v prehrani nekdanje Ljubljane na prvem mestu | govedina. | Za 15. in 16. stoletje so izračunali, naj bi | P |
svoje knjige: Možje, učimo se kuhati! Kuhana | govedina | v solati Kuhano goveje meso vzemi iz lonca | P |
osamosvojitve naprej, kriva gnila svinjina, in ne | govedina. | Politični meni domovine je tako izčrpan, da se | P |
za 175 dolarjev (110 evrov) ‒ Jed sestavljajo | govedina | kobe, precej črnega tartufa, jetrna pašteta | P |
(Foto: Reuters) Znamenita | govedina | kobe, jetrna pašteta, gobe in črni tartufi | P |
in vse, kar je iz nje, pripelje iz Prekmurja, | govedina | in junetina sta iz okoliških krajev.»Šare ne | P |
z oljčnim oljem. Če ste bili zraven, ko je | govedina | izgubila življenje, boste lahko v olju kopali | P |
Skrivnost se skriva v mesu. | Govedina! | Poznamo, pa res poznamo? | P |
Sorta govedine je angus. Najboljša | govedina | za burgerje.Dvakrat mleto meso, da je res drobno | P |
meščanska kuha zahteva tudi dve vrsti mesa, samo | govedina, | to je siromaščina ali neolikanost. Glava je | P |
ESTRADAMUS | GOVEDINA | V KISU Piše: Miha Šalehar | P |
domačimi rezanci in jetrnimi žličniki, kuhana | govedina, | hren s smetano, ocvrt in pečen piščanec, puranje | P |
pripravili s čebulo in stročjim fižolom. Prav | govedina | v solati, z nemško popačenko v številnih slovenskih | P |
in rečem: 'Kaj bo danes dobrega ‐ mleko ali | govedina? | '« ***** | P |
številne so najdražje na planetu, denimo gomoljike, | govedina | kobe in jetrna pašteta.Najdrznejši kuharji združijo | P |
mesna štruca. No, to ni čisto res, tudi moja | govedina | stroganof ni slaba. Ali mesno štruco pripravite | P |
vrhu jedilnika je prav Joejeva priljubljena | govedina. | hHumorist Gašper Koruzni pravi, da so lahko | P |
Omaka h govedini | Govedina | iz juhe je nekoliko pusta, s primerno omako | P |
zelo majhnem ognju kuhamo omako še pet minut. | Govedina | v solati Običajno skuhamo več goveje juhe | P |
narezano govedino (3‐4 dag) in začimbe. Ko je | govedina | na pol zdušena, dodamo narezano divjačino in | P |
baziliko (10 točk) zrezek s pomfritom (13 točk) | govedina | v omaki s krompirjem v oblicah (7,5 točke) | P |
dokaj vsakdanje jedi, kot so na primer kuhana | govedina, | krompir ali zelenjava, pa se z dodatkom prave | P |
Ponudimo z limoninimi krhlji. | Govedina | z arašidi Potrebujemo 80 dag mehke govedine | P |
25 87 64 Krema z breskvami 25 87 48 | Govedina | z breskvami Sonce v sadju | P |
azijske kuhinje pa bo zagotovo všeč pikantna | govedina | s paradižniki, breskvami in curryjem.Ste vedeli | P |
jih ne hranimo v hladilniku. Sladko-kisla | govedina | z breskvami Za 4 osebe | P |
azijske kuhinje pa bo zagotovo všeč pikantna | govedina | s paradižniki, breskvami in karijem.Ste vedeli | P |
jih ne hranimo v hladilniku. Sladko-kisla | govedina | z breskvami Za 4 osebe | P |
185 382 Pisana solata z bučkami 185 385 | Govedina | z bučkami in kremna juha z bučkami (1 slika | P |
prav tako polni beljakovin kot svinjina ali | govedina. | Telovadba: Spustite se na kolena in podlakti | P |
si čistega vina in si priznajte, da je ravno | govedina | tisto zaradi česar vam gredo kocine pokonci | P |
količini mesa se cene le-tega niso spremenile, | govedina | se je celo podražila, subvencionirana pa skrivnostno | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |