nova beseda iz Slovenije

cedilo (45-144)


Evropi trdnjavi. A obstaja še ena Evropa - Evropa      cedilo.     Med 500.000 in 800.000 ilegalnih prebežnikov  D
Nyman prelil v glasbo? Kajti iz nje se je zares      cedilo      od sladostrastja. »S povezavo med spolnostjo  D
Fotozgodba Še pred leti se je      cedilo      mleko Kranj -  D
podu. Eden od flosarjev zajame v Savo in skozi      cedilo      steče po Borisovi glavi celo vedro savske vode  D
zaprt balkon ali zaprta terasa v nadstropju, 20.      cedilo      (redko), 23. vzdržen človek, 24. zelena živinska  D
življenja, daleč od rajskih plaž, kjer bi se      cedilo      kokosovo mleko in bi ti misel lahko odplavala  D
druga cenzura klasičnih medijev ne spusti skoz      cedilo.     Lep primer tega, kako si družbeno angažirana  D
Malčiča kot Jelke Stergel, niso pustile skozi      cedilo.     Nova strokovno programska komisija za scenaristiko  D
tovariš, zdaj gospod Andrej, ki se mu je sprva      cedilo      mleko in je kasneje svoje tovarištvo dokazoval  D
strokovnjaki iz dežel podpisnic, tako da skozi sito in      cedilo      ne more pasti nič, kar ne bi bilo zares vrhunskega  D
ljubečim nagovorom, od katerega se je skoraj že      cedilo:      Prebivalcem moje dežele.Že dolgo se poznamo  D
shakerja nalijemo v kozarce, iz njih skozi posebno      cedilo      odcedimo vodo.K mešanici pri long drinkih dolijemo  D
kakih 15 minut. Juho precedimo skozi gosto      cedilo      in pustimo, da se ohladi.Meso rakov popražimo  D
svojih pooblastil. Kar naenkrat smo dobili neko      cedilo      in to je Bandljevo ministrstvo, ki danes odloča  G
prvi lastninski zakon, da bo Evropa skozi to      cedilo      tudi nas ocenjevala, in nič ne pomaga, kako  G
prinašali samo dobro, dobrote, med in mleko se bo      cedilo.     Mislim, da je iz slovenske zgodovine poznano  G
Pripeljali vam bomo nekoga od daleč, kjer se je      cedilo      vse skupaj, med in mleko, da vam bo rešil državo  G
tega nekega aranžmaja? Torej, kakšno je bilo      cedilo?     Jaz enostavno ne razumem te dvojne vloge, ki  G
za vse delavce v Sloveniji; takrat se bo pa      cedilo      mleko in med.Jaz ne bom tega podprl, to je norčevanj  G
domači kraj in občutil tisto, čeprav se nista      cedilo      vedno ali pa zelo redko, med in mleko. Ko v  G
podjetjih daleč od tega, da bi se zaposlenim      cedilo      med in mleko; so redke izjeme.Ampak ravno ta  G
Mi bomo storili vse, da se bo v Sloveniji      cedilo      med in mleko.Veste, s takimi besedami se gospodarski  G
da se cedi mleko in med. No, v bodoče se bo      cedilo,      kaj cedilo, v potokih bo lilo. Zavzemala se  G
mleko in med. No, v bodoče se bo cedilo, kaj      cedilo,      v potokih bo lilo. Zavzemala se bom tudi za  G
mešamo, kuhamo. Po 90 minutah zrna stresejo na      cedilo.     Tule so.   G
Tule so. Skozi      cedilo      koruzna zrna padejo nadstropje nižje.V ta stroj  G
sluzasta zmes, jo pretlačite skozi sito ali      cedilo.      Uživajte od 3 do 4 krožnike na dan.   P
vode. Nastalo tekočino precedimo skozi čajno      cedilo.     Svež sok lahko hranimo v hladilniku nekaj dni  P
Odstranimo lovor, ostalo pretlačimo skozi      cedilo      ali zmešamo v mešalniku in prevremo. Na koncu  P
utekočini, cvetovi pa potonejo. Mešanico skozi      cedilo      nalijte v stekleničko in jo uporabljajte po  P
pridobivajo s stiskanjem kokosovega mesa skozi posebno      cedilo;      potem ga namočijo v toplo vodo in še enkrat  P
Dokaj dober nadomestek za tak kalilnik bi bilo      cedilo.     Druge kalčke lahko pridelamo v skodelicah, krožnikih  P
čičerike v vreli vodi kuhamo pet minut, stresemo na      cedilo      in speremo z veliko mrzle vode. Stresemo v  P
loncu na pritisk 10 minut. Potem stresemo na      cedilo      in pretlačimo. Jabolka umijemo, razrežemo na  P
površin, so pomembne praktične rešitve. Zložljivo      cedilo,      ki v predalu ne zavzame več prostora kot povprečno  P
rumenjaka. Treba ju je pretlačiti skozi grobo      cedilo.     Dva stroka česna stisnemo in vse dobro premešamo  P
česna in lovorjev list. Nato jih stresemo na      cedilo      ter speremo z mrzlo vodo.Jezik skuhamo, olupimo  P
ne potemni. Ko se zmehča, jo pretlačimo skozi      cedilo      ali zdrobimo v mešalniku z mlekom, narezano  P
okrasno češnjo, kocke ledu, stresalnik, barsko      cedilo      in kozarec za viski (20 cl). Priprava : Viski  P
za viski damo pet kock ledu. Mešanico skozi      cedilo      prelijemo v kozarec.Za okras damo v pijačo rezino  P
zdrobljen led, lesen tolkač, stresalnik, barsko      cedilo,      čajno cedilo, kozarec s podstavkom (38 cl) in  P
lesen tolkač, stresalnik, barsko cedilo, čajno      cedilo,      kozarec s podstavkom (38 cl) in slamici. Priprav  P
Mešanico skozi barsko in potem še skozi čajno      cedilo      prelijemo na zdrobljen led v kozarcu s podstavkom  P
zmešamo v mešalniku in precedimo skozi fino      cedilo.     Dodamo smetano in še malo pokuhamo.   P
krompir olupimo in oboje naribamo. Stresemo v      cedilo      in iztisnemo čim več tekočine.Olive narežemo  P
in kuhamo po navodilih. Nato jih zlijemo v      cedilo,      prelijemo z mrzlo vodo in odcedimo. Mocarelo  P
pretlačimo skozi gosto tkano krpo ali gosto      cedilo.     Z gladko mezgo nato prelijemo kepice sladoleda  P
želji. Priprava : Skuto prepasiramo skozi      cedilo.     Primešamo kislo smetano, malo raztopljenega masla  P
paradižnik, olje in sol, velik lonec, ponev in      cedilo.     To so osnove Sončne kuhinje.«  P
piriramo" z električnim mešalnikom in jo skozi      cedilo      pretlačimo v kozarec za mešanje.Sadni pire previdno  P
biosojine smetane. Priprava: Kvinojo damo v      cedilo      in jo temeljito spiramo pod tekočo vročo vodo  P
Priprava: Bučke drobno naribajte in jih stresite na      cedilo      ter pustite eno uro, da odteče sok.Nato jih  P
okras. Preostalega še vročega prepasiramo skozi      cedilo      in ga ohladimo. Posebej v posodi dobro premešamo  P
zeliščne soli. Priprava: Kvinojo stresemo v večje      cedilo      in dobro speremo pod tekočo vročo vodo.Nato  P
nato ga nekoliko ohladimo. Višnje damo na      cedilo      in jih pustimo, da se odkapljajo.V skledi zmešamo  P
Lahko naredim tako dobre testenine, da se vam bo      cedilo      iz ust. Od česa v življenju ste bili najbolj  P
Dobljeno tekočino precedimo skozi zelo gosto      cedilo,      tako da na koncu v njej ni usedlin.Soka ne pijemo  P
škrob, kakav). Namesto sita bo dobro tudi gosto      cedilo.     Vzamemo žlico, še bolje šibo, in z njo previdno  P
naj ostane še čvrst na ugriz. Prelijemo ga v      cedilo      in pustimo, da se odcedi in ohladi. Šalotki  P
veliko izkušenj. Takrat pač precediš skozi gosto      cedilo      in tako odstraniš tudi morebitne ostanke vaniljevega  P
jo radodarno posipamo z grenkim kakavom skozi      cedilo      za čaj, če ni drugega pri roki, sicer pa s posipalcem  P
namakamo v vodi, ampak jo sproti odlagamo na      cedilo.     Ljubitelji zelenih solat poznajo celo preprosto  P
kot preizkušena ponev za palačinke in dobro      cedilo;      pomanjkanje prostora za plašče, jakne in druga  P
tat, ki se mu mudi, da ga ne zalotijo. »Kje je      cedilo      za čaj?« godrnja.»Tam, kjer je zadnjih nekaj  P
keramike, lahko tudi plastike, iz te naj bosta tudi      cedilo      in žlica za mešanje.Če je zrnc veliko, bakterije  P
Kuhano paradižnikovo juho pretlačimo skozi      cedilo      ali zmeljemo, nikakor pa je ne miksamo, saj  P
cokel, pripravi iz vsega tega kopel, vlij v      cedilo      in dobro pokrij z ribiško mrežo, da para ne  P
Mešamo približno 2 minuti, nato skozi barsko      cedilo      precedimo v kozarec in dolijemo penino ali belo  P
počakamo, da vnovič zavre, vse skupaj zlijemo v      cedilo,      položeno na primerno posodo.Počakamo, da se  P
je dovolj globoka, da lahko v njo postavite      cedilo.     To naj bo kovinsko in se naj tesno prilega posodi  P
prilega posodi. Vanjo nalijte vodo in namestite      cedilo      na zgornji rob ‐ pazite, da se ne namaka v vodi  P
nabrekne. V loncu zavremo vodo in nanj položimo      cedilo,      v katero stresemo nabrekel kuskus.Pokrijemo  P
Gobe operite in posušite ‐ stresite jih v      cedilo,      splaknite z vodo in popivnate s papirnato brisačo  P
dve zidarski žlici, klobčič zelene vrvice,      cedilo,      nož za kruh in lopar za badminton. Hči je  P
da se osušita. Liker precedimo skozi gosto      cedilo,      nalijemo v steklenici in tesno zapremo. f  P
minut. Čebulo vzamemo iz lonca in jo skozi      cedilo      pretlačimo nazaj v juho.V drugem loncu raztopimo  P
na drobno naribamo in damo za nekaj časa na      cedilo,      če je zelo hud, ga na hitro oplaknemo z mrzlo  P
sesekljamo s paličnim mešalnikom in pretlačimo skozi      cedilo.     V drugi kozici razpustimo maslo, dodamo moko  P
začimbe. Krompir na drobno nastrgamo in damo na      cedilo,      da se odteče. Primešamo mu moko, na drobno sesekljan  P
vodo, da zavre. Testo pretlačimo skozi redko      cedilo,      da padajo v slani krop koščki ‐ vlivanci.Kuhamo  P
in pretlačene jagode. Zmes pretlačimo skozi      cedilo      in pustimo, da se ohladi.V ohlajeno zmes zamešamo  P
Segrejemo marmelado in jo pretlačimo skozi      cedilo.     Z vročo marmelado prevlečemo jagode na pogači  P
ohladi. Borovnice s sokom vred pretlačimo skozi      cedilo.     Lupine, ki ostanejo na cedilu, zavržemo.  P
zrežemo na tanke ploščice, malo solimo in damo na      cedilo.      Čebulo zrežemo na tanke listke, jih prav tako  P
kremno juho pa sestavine pretlačimo skozi gosto      cedilo.      Nazadnje juho še enkrat pristavimo: dodamo maskarpon  P
da tekočina povre na 1 dl. Pretlačimo skozi      cedilo,      da dobimo omako.Primešamo sesekljane paradižnike  P
vodo. Nato jih poberemo iz kozice, damo na      cedilo      in prelijemo z mrzlo vodo.Lupina odstopi, brez  P
razrežemo na tanke paličice, malo solimo in damo na      cedilo.     Čebulo zrežemo na tanke listke, jih prav tako  P
zelo tanko narežemo, malo solimo in damo na      cedilo.     Prelijemo z oljem in kisom, dobro premešamo in  P
kisom, dobro premešamo in damo še enkrat na      cedilo.     Razporedimo po krožnikih in na bučke grobo nastrgamo  P
popramo in začinimo z limoninim sokom. Skozi      cedilo      prilijemo olje, na katerem smo prepražili čebulo  P
Kremo, ki smo jo tako skuhali, pretlačimo skozi      cedilo.     Pečico ogrejemo na 175 stopinj.   P
da bodo »gospodje tončki sami sebe fuknili na      cedilo      in tam tudi ostali«).Med najpomembnejšimi točkami  P
Segrejemo marelično marmelado in jo pretlačimo skozi      cedilo.     Po 15 minutah peke premažemo jabolka z marmelado  P
mehko. Ko je hobotnica kuhana, jo preložimo na      cedilo      in ohladimo.Nato jo očistimo.   P
zelenjave narežemo na lističe. Kapre stresemo v      cedilo,      jih oprhamo pod hladno tekočo vodo in odcedimo  P
tekočino polagamo jajčevce in jih poberemo na      cedilo      takoj, ko kis znova zavre.Pustimo, da se jajčevci  P
tekočino zajemalko česna, prevremo in damo na      cedilo.     Ohlajen česen stresemo v kozarčke (pametno je  P
ognju 20 minut. Juho precedimo skozi gosto      cedilo.     Piščančjima bedroma odstranimo kožo.  P
zmeljemo. Če želimo, jih lahko pretlačimo skozi      cedilo.     Temu dodamo sladkor, naribano limonino lupinico  P

(leva okolica   beseda(e)   desna okolica   kratice avtorjev   kratice naslovov   (vse oznake)   št. povedi)

◁ ◀  1 45



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA