nova beseda iz Slovenije
opustimo nezdrave rafinirane enostavne sladkorje in | škrob, | delikatese in sladko slana predelana živila | P |
ali džema. Priprava: Zmešamo lešnike, moko, | škrob, | pecilni prašek in sladkor.Postrgamo stržen vanilje | P |
obroke sestavljata kuhana ali sveža zelenjava ter | škrob. | »Vegetarijanska prehrana je čistejša, in če je | P |
jajca in mleko. Moko, zmlete mandlje, jedilni | škrob, | ščep soli in pecilni prašek zmešamo ter vmešamo | P |
Izogibati se je treba kavi in jedem, ki vsebujejo | škrob. | Priporočljiva nega | P |
maslo, majaron, 2 dcl jabolčnega soka, jedilni | škrob | in 0,5 dcl sladke smetane. Priprava: Svinjsko | P |
malo zdušimo. V skodelici razmešamo jedilni | škrob | z malo hladne vode in zgostimo omako. Posebej | P |
poper, 0,75 l zelenjavne osnove, česen, jedilni | škrob | in timijan. Priprava: Korenje olupimo in narežem | P |
mleka namesto presne rastlinske hrane. Žitni | škrob, | zlasti v obliki belega kruha, peciva in drugih | P |
so krajši čas, zanje gre večinoma krompirjev | škrob, | kar zmanjšuje obdelovalne površine za pridelavo | P |
sladkorje in kompleksnejše organske molekule, v | škrob, | sladkor, celulozo in hemicelulozo.Nekatere od | P |
ki bodo podobni plastičnim materialom, itd. | Škrob | je ogljikov hidrat, pridobljen iz rastlin in | P |
mešanico suhih snovi (moka, pecilni prašek, | škrob, | kakav).Namesto sita bo dobro tudi gosto cedilo | P |
hranljiva. Kar dobrih sedem desetin ajdove kaše je | škrob, | v moki ga je še več.Primerna je za sladkorne | P |
razkoščičene marelice zrežemo na drobne koščke. | Škrob | zmešamo z dvema žlicama soka.Preostali sok zmešamo | P |
Tekočino vnovič zavremo, z metlico vmešamo | škrob | in pustimo, da vre približno minuto.Medtem naložimo | P |
koruzo, iz katere pridobivamo na primer moko, | škrob | in zdrob za polento, ter sladko oziroma zelenjavno | P |
zadnji sladkor, ki je v zrnih, hitreje pretvori v | škrob | kot pri zelenjavni, zrna pa zato postanejo trša | P |
prej porabiti, saj proces pretvorbe sladkorja v | škrob | nezadržno napreduje, koruza pa zaradi tega izgublja | P |
obrokov. Za otrokov razvoj so pomembni tudi | škrob | in ogljikovi hidrati, kar pomeni, da z jedilnika | P |
rumenjake. Posebej pomešamo moko in jedilni | škrob. | Presejemo na sneg in rahlo premešamo. | P |
razmešamo 4 žlice mleka, prašek za puding, jedilni | škrob | in 1 žlico sladkorja.Preostalo mleko pristavimo | P |
pravi mag. Blanka Vombergar. Modificirani | škrob, | želirna sredstva in sredstva za vzhajanje | P |
zgostitev, želirna sredstva, utrjevalci, modificiran | škrob, | stabilizatorji in drugo s številkami od 400 | P |
zgostitev, kislina, ojačevalnik arome, modificirani | škrob | (pri tem E ni treba navesti), sredstvo proti | P |
zervirano hrano in v menzi. 4. MAŠČOBE, SLADKOR IN | ŠKROB | SO DOVOLJENI Do sitega se lahko najeste kuhane | P |
skledi pomešamo moko, mlete mandlje, jedilni | škrob | in pecilni prašek.Zmes dodamo rumenjakom in | P |
tekočine in v njej gladko razmešamo jedilni | škrob. | Preostali sok in sladkor pristavimo v kozici | P |
prilivamo vročo juho. Tako oddajo riževa zrnca | škrob, | enakomerno se skuhajo in se ne zlepijo, jed | P |
pristavimo. Ko mleko zavre, dodamo razmešan | škrob | z rumenjakoma.Gladko zmešamo in med mešanjem | P |
kreme: jajčni rumenjak in moko (ali jedilni | škrob) | zamešamo v en deciliter hladnega mleka.Mešamo | P |
jo na šibkem ognju kuhamo 10 minut. Jedilni | škrob | gladko razmešamo z 2 žlicama vode.Dodamo ga | P |
(leva okolica beseda(e) desna okolica kratice avtorjev kratice naslovov (vse oznake) št. povedi)
Nova poizvedba Pripombe Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU | Iskalnik: NEVA |