nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2007, poved v sobesedilu:



On Food and Cooking, The Science and of the Kitchen, McGee, Harold, Scribner, New, 2004 (izjemen, unikaten, berljiv in nagrajen pogled na kulinariko skozi oči kemika in enega očetov molekularne gastronomije)

Recepture za pripremanje u JNA,, dr., s sodelavci Vojnoizdavački zavod, Beograd, 1983 (nostalgičen spomin na dni in mesece v kuhinji vojašnic v Pulju in Sinju; vsak recept je podrobno razgrajen na kalorije, vitamine, minerale ...)

Slovenska kuharica ali Navod okusno kuhati navadna in imenitna jedila, Pleiweis,,, Ljubljana, 1868 (prva, izjemno redka knjiga iz serije t. i. Kalinškovih kuharic; morda tudi prva nekoliko slovenska kuharica, upoštevaje, da je Vodnik Kuharske bukve leta 1799 prevedel iz nemščine)



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA