nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2007, poved v sobesedilu:

(Ta knjiga je nenavadno obilna za tisti precej ozek in neprestano ponavljajoč se izbor jedi v vojski, vendar pa je vsakemu navadnemu pire krompirju ali pasulju posvečena vojaško pikolovska analiza, opremljena z vse mogočimi grafikoni, analitičnimi tablicami ter razpredelnicami, tako da ti vzame sapo ob vsej tej groteskni strateški dodelanosti.) Ha, je rekel, jaz osebno najbolj cenim sredozemsko kuhinjo, ter ob tem vrgel predme nek obilen špeh o mediteranski kuhinji, v kateri recepturam nekdanjih gusarjev tesno sledijo navodila za razne arabske ovčje čorbe in vsa prefinjenost visoke kuhinje svetovljanskih hotelov francoske Azurne obale. Sicer pa, je nadaljeval, zadnje čase najraje prebiram razne enciklopedije in knjige z bolj občimi teksti o prehrani, ki niso zasičeni s konkretnimi recepti, temveč zaplujejo v razne zgodbe, anekdote in strokovne razprave.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA