nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2007, poved v sobesedilu:

Od oštarije, ki se ponaša z žitnimi izdelki in zelenjavo, pa bi predvsem pričakovali, da streže s svežim sočivjem in da je njen jedilnik ubran sezonsko, o čemer ni v Papali ne duha ne sluha. Namesto da bi dostojno predstavila sezono regrata, zelja in, črne redkve, travigiana, korenov in gomoljev, Papala svoje sočivje najraje do neprepoznavnosti zmiksa v juho ali ga, denimo v lazanji, utopi v morju bešamela in polivk, med njim pa se znajdejo tudi zunajsezonska paprika, bučke, melancane in kumare. Ali tudi te, najpomembnejše sestavine vegetarijanske kuhinje, prihajajo iz ekološke pridelave ali pa iz sosednjega kioska s hidroponsko nesnago, niti ni uganka.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA