nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2007, poved v sobesedilu:



6. fotografija: V starih kuharskih priročnikih mojstrice minulih časov zabičujejo, da mora »kranjska« vreti vsaj tri četrt do ure in pol, zaradi sodobne tehnologije barjenja pa se ti ob tem klobasa razpoči kot navadna plebejska hrenovka in jo torej le vržeš v kipečo vodo ter takoj zatem odstaviš za 15 minut.

7. fotografija: Vse klobase smo skrbno in natančno ocenili po obrazcih za Zaščito geografske označbe (ZGO) GIZ Kranjska klobasa, kar priča, da nismo že rahlo okajeni kar brez veze ugibali in blebetali ob polnem kozarčku.

8. fotografija: Ne samo pri žlahtnem vinu, tudi pri »kranjski« je zelo pomemben »"buké"«, čeprav se je tudi pri tem moja šefica malce nagibala k ženski popustljivosti.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA