nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2006, poved v sobesedilu:



Manj izbirčni pa naj bi bili Američani. Bulava snet se po Čerganovih besedah kot gobova jed pripravlja predvsem v Ameriki. Mehičani ji rečejo cuitlacoche, gliva je užitna, ko je še mlada in bele barve; napotil nas je tudi na množico receptov za njeno pripravo, ki jih je najti na spletu. Tako naj bi mlade glive »znan ameriški pisec gobarskih priročnikov, Arora, [zrezal] na rezine in pražil na čebuli, skupaj z zrnjem mlečne koruze«, so zapisali na spletnih straneh Gobarskega društva Lisička Maribor, www.gobe.si. Sicer pa naj bi bilo dva tedna staro meso koruzne sneti sladkasto in aromatično, med drugim vsebuje tudi vanilin in glukozo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA