nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2006, poved v sobesedilu:

Recimo s kuharskim receptom za tradicionalno slovensko jed. Recept za belokranjsko povitico, podolgovato štručko, ki jo pripravljajo ob Kolpi, je bil v UL objavljen leta 2002 v posebnem pravilniku, s katerim je jed dobila označbo tradicionalni ugled, med drugim pa je presenetljivo natančno določil, kako jo je treba pripraviti, oblikovati in peči, še več, v navodilih so celo takšne podrobnosti, kot je recimo ta, da je za pripravo kilograma nadeva potrebnega od pet do šest litrov svežega domačega kravjega mleka, ki se 12 ur ohlaja v hladilniku. Pravilnik z receptom je bil v UL objavljen v času ministra za kmetijstvo, prehrano in gozdove , zato smo kmetijsko ministrstvo povprašali, koliko podobnih kulinaričnih nasvetov so doslej že razdelili bralcem UL.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA