nova beseda
iz Slovenije
Revija Mladina, leto 2006, poved v sobesedilu:
Recimo s kuharskim receptom za tradicionalno slovensko jed. Recept za belokranjsko povitico, podolgovato štručko, ki jo pripravljajo ob Kolpi, je bil v UL objavljen leta 2002 v posebnem pravilniku, s katerim je jed dobila označbo tradicionalni ugled, med drugim pa je presenetljivo natančno določil, kako jo je treba pripraviti, oblikovati in peči, še več, v navodilih so celo takšne podrobnosti, kot je recimo ta, da je za pripravo kilograma nadeva potrebnega od pet do šest litrov svežega domačega kravjega mleka, ki se 12 ur ohlaja v hladilniku. Pravilnik z receptom je bil v UL objavljen v času ministra za kmetijstvo, prehrano in gozdove , zato smo kmetijsko ministrstvo povprašali, koliko podobnih kulinaričnih nasvetov so doslej že razdelili bralcem UL.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša
ZRC SAZU |
Iskalnik: NEVA |