nova beseda
iz Slovenije
Revija Mladina, leto 2006, poved v sobesedilu:
Pod značilno leseno streho so na prostrana tla, kamor smo posedli, pred nas na nekaj listov časopisnega papirja, ki so rabili kot pogrinjek, postavili pasja bedra v blagi karijevi juhi ‐ sao dui, na kose narezane najprej skuhane in potem pečene pasje krvavice ‐ doi, prej na leseni paličici "našpiljene" in na ražnju pripravljene kose mletega psa z začimbami ‐ noung, hladen narezek iz nežnih kosov dušenega mesa ‐ hap in neke vrste specialiteto, ruou ‐ pasje vino po imenu, ki sestoji iz glave, vratu in para šap štirinožnega prijatelja v gosti vinski omaki, začinjeni z, med drugim, svežo pasjo krvjo. Jedi sta spremljali nepogrešljivi prilogi, , mešanica paste iz morskih rakcev, fermentirane ribje omake, limoninega soka, čilija in limonske trave, ter kem, množica svežih, včasih malce kosmatih, a sočnih listov najrazličnejših zelišč. Pa, khm ...
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani
Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša
ZRC SAZU |
Iskalnik: NEVA |