nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2005, poved v sobesedilu:



Bonabeau je na to zamisel prišel lani, ko se je pogovarjal s svojim kolegom Thisom, kemikom in specialistom za hrano na francoskem kolidžu v Parizu. This je skupaj s pokojnim fizikom z oxfordske univerze,, začetnik tako imenovane molekularne gastronomije, s katero naj bi kuhanje postavili v znanstveni okvir in razkrinkali kulinarične skrivnosti. Sodeluje z vrhunskim pariškim kuharjem Pierrom Gagnairom, s katerim naj bi vsak mesec izdelala inovativni kuharski koncept ali si izmislila nov recept.

Vse skupaj je del širšega trenda, za katerega je značilno ustvarjanje novih, eksotičnih jedi, ki zaslovijo zaradi modnih restavracij, v katerih jih pripravljajo, denimo v El Bulliju severno od Barcelone in v Fat Ducku v britanskem Berkshiru.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA