nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2005, poved v sobesedilu:

V posebnih električnih pekačih se v glavnem sukajo mesni zapredki iz mlete mešanice junetine, govedine, teletine in jagnjetine, vse pogosteje pa je v njihovi vroči družbi videti še bule, ki jih sestavljajo sloji perutninskega mesa.

Turnejo sem razumljivo začel pri Kebapci na Trubarjevi, ki za 750 SIT zgledno vzdržuje kakovost mletega kebaba, v piščančjem, za katerega je redkobesedni egipčanskega rodu dejal, da je slovenskega izvora, pa sem zagrizel v neidentificirano mastno tkivo in meso, ki glede na odtenek ni moglo biti piščančje, ampak kvečjemu puranje. je svoj čas premogel še prehranjevalnico na Kolodvorski, ki pa je že dolgo zaprta.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA