nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2005, poved v sobesedilu:

Tistih sočnih, maslenih, kot sredinec odraslega moža debelih cajun style rakcev se bom najverjetneje spominjal tudi v naslednjem življenju. Gastronomsko ekspedicijo po nikoli zaspanem mestu sem nadgradil z letanjem po kioskih, štantih in restavracijah, ki so ponujale hitre specialitete z vsevprek eksotičnimi imeni: burrito, chutney, sushi, somosa, tempura, tikka, falafel, bagel, tandoori, chop suey, pastrami in nenazadnje kebab. Kar se slednjega tiče, so vrli Newyorčani pokazali veliko domišljije, saj so ulično specialiteto oglaševali še kot kebob, kebop in kebap, tako da na koncu nisem bil več prepričan, ali sploh ponujajo isto jed.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA