nova beseda iz Slovenije

Revija Mladina, leto 2003, poved v sobesedilu:



Zanimivo, da golaža, raguja iz mešanih gob, mesnih kroglic, piščanca in jajčnih testenin ne kuhajo pri nas, ampak jih najboljši sosed s prilogami vred uvaža iz sosednje Avstrije. Slovenska kuhinja za mase očitno še ne dosega dovolj visokih standardov, ali pa so se že vsi obrati javne prehrane specializirali za slow food. Najšibkejši člen omenjene selekcije so brez dvoma mlahave testenine in žalostni koščki šunke, utopljeni v bešamelu, ki je sir videl zelo na daleč, če ga sploh je, medtem ko bi se gobice zagotovo uvrstile na stopničke, če se vašemu degustatorju že pod večer ne bi obupno spahovalo po konzerviranih šampinjonih.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA