nova beseda
iz Slovenije
Revija Jana, leto 2007, poved v sobesedilu:
Uganko, zakaj je ekološka hrana dražja od navadne, lahko ponazorimo z znamenitim pismom bralca nekemu angleškemu časopisu, v katerem je cenjeno uredništvo naivno, toda umestno vprašal, zakaj je poštnina za priporočeno pošiljko dražja od tiste za navadno, ko pa si pošta s priporočeno daje približno polovico manj dela ‐ vsaj časovno ‐ kot pa z navadno.
Že to, da neekološko hrano imenujemo navadna, je prav smešno. Navadna bi bila po zdravi pameti tista, ki je bila pridelana ali predelana iz rastlin ali živali, s katerimi se nihče ni pretirano ukvarjal v smislu gnojenja, škropljenja, cepljenja, križanja, genskega modificiranja, dodajanja kemikalij ali celo zdravil v krmo in nasploh ustvarjanja umetno idealnih razmer za domnevno zdravo uspevanje in rast.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani