nova beseda iz Slovenije

Revija Jana, leto 2007, poved v sobesedilu:

Pri nas bi to pomenilo, da nedeljsko govejo juho razmastimo, da omak ne zgoščamo z moko ali, kar je še huje, s prežganjem, da smo varčni pri in zaseki, da prihranimo suhomesnate izdelke le za posebne priložnosti in da z nekoliko večjim veseljem kuhamo repo in zelje, začimbnice, ki množično rastejo po naših vrtovih, pa tudi uporabljamo. Prehranski Greenpeace za zdaj ni kdo ve kako organizirano gibanje, gre le za glasne posameznike, ki pišejo knjige, vodijo raziskave in se tu in tam (med reklamami za sladke in mastne prigrizke) prebijejo na televizijo, kjer ne opozarjajo samo na zdravstvene posledice nenadziranega prenažiranja, ampak tudi na to, da s preklopom na hitro hrano izgubljamo svojo identiteto. Postajamo torej vesoljni bedaki, ki nam vlada kruleč želodec, velik del industrije pa živi od tega, da ga čim prej in čim ceneje napolni.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA