nova beseda iz Slovenije

Revija Jana, leto 2007, poved v sobesedilu:

Prvič v življenju je ob fotografiranju na kmetijah v Zgornji Savinjski dolini jedla juho sirnico, narejeno iz "sirneka" (skute z dodatkom in soli, ki zori več kot tri tedne), obrnjenik ‐ staro pastirsko jed iz ajdove moke, skuhane v mleku, v katero vmešajo sladko smetano ali maslo, ki so jo gospodinje pripravljale gozdarjem in pastirjem, ter čudovito sladico ajdnek. Čeprav s svojo družino velikokrat obišče različne turistične kmetije, je v teh nekaj mesecih, kolikor je nastajal projekt, ugotovila, da jo pri odkrivanju novih gastronomskih užitkov čaka še veliko dela ‐ čeprav je poskusila že veliko lokalnih jedi.

Veliko dela in užitkov pa čaka tudi tiste, ki vas bo vodnik navdušil, da se boste podali v avanturo, ki je lahko še veliko razburljivejša!



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA