nova beseda
iz Slovenije
Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:
KORUZNE POLPETE
Za polpete, ki bodo nasitile štiri ljudi, potrebujete štiri žlice arašidovega olja ali prav toliko razpuščene kokosove masti, drobno sesekljano manjšo čebulo, drobno sesekljan čili z odstranjenimi semeni, drobno sesekljan strok česna, žlico v možnarju strtih koriandrovih semen, 325 gramov koruze (lahko jo skuhate sami ali pa uporabite koruzo iz pločevinke), šest mladih čebulic (bele dele drobno sesekljajte, zelene pa prihranite za okrasitev polpet), srednje veliko jajce (zžvrkljano in rahlo soljeno), tri žlice polnozrnate pšenične moke (lahko uporabite tudi belo), po okusu še sol in grobo mleti črni poper.
Z žlico arašidovega olja ali kokosove masti namastite ogreto ponev, dodate čebulo in jo na zmernem ognju pražite približno pet minut, dodate čili, česen in zdrobljena koriandrova semena, pražite še minuto in odstavite.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani