nova beseda
iz Slovenije
Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:
Ker pri podeljevanju zvezdic ni radodaren, še danes velja za eno izmed referenc najboljših kuhinj in gastronomskih doživetij.
Ozračje za pripravo dobre hrane je malo kje boljše kot na nemškem jugu: ekološka pridelava, podedovana tradicija kmetov in živinorejcev, začinjena z najnaprednejšimi pripomočki na eni strani in na drugi vrsta ozaveščenih kuharskih domačih mojstrov (kuharija kot konjiček je v porastu), ki vedo, kaj je dobra hrana.
Tudi v zaposlenem jesenskem času bavarske prestolnice, ko se bodo turisti drenjali pod šotori slovitega Oktoberfesta (od 20. septembra do 5. oktobra) in nekritično pospravili vse, kar jim bo postavljeno na mizo v obliki hrane in piva, je pohajkovanje po Münchnu lahko tudi kulinarično doživetje.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani