nova beseda
iz Slovenije
Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:
Največ, četrtina, jih prihaja s Štajerskega, primorskih je pet, prekmurski so štirje, po trije gorenjski in dolenjski, Koroška je zastopana z dvema receptoma, Notranjska pa z enim samim. Pri čemer seveda ne smemo pozabiti, da ta razmejitev ni kdove kako stroga, saj lahko številne jedi, pogosto različne le v razmerju med sestavinami in drugih podrobnostih, ali skoraj enake, a drugače poimenovane, srečamo na različnih koncih Slovenije pa tudi v zamejstvu.
Avtorje knjižice Dobrote slovenskega podeželja je k sodelovanju, poleg želje po ohranitvi kulinaričnega izročila kot kulturne vrednote, ki se z izkušnjami živo prenaša s starejših rodov na mlajše, spodbujalo tudi spoznanje, da nam današnji način prehranjevanja vse preveč kroji naglica.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani