nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Botaniki uvrščajo gobe oziroma glive, razdeljene na prostotrosnice in zaprtotrosnice, med nižje rastline ‐ saj nimajo ne korenin ne listov in cvetov ‐ v svetu kulinarike pa jih poznavalci, nasprotno, postavljajo prav v vrh, med najbolj cenjene sestavine najrazličnejših jedi. Ta ugled si zaslužijo s pestrostjo svojih barv, oblik in okusov, ne nazadnje pa tudi zato, ker se je zanje, zlasti za tiste, ki jih ni mogoče gojiti doma ali kupiti v trgovini čez cesto, po navadi treba nekoliko potruditi ‐ ali na tržnici dokaj globoko seči v žep.



Ta knjižica priročnega formata je bila svojčas namenjena predvsem nabiranju in morda tudi domačemu pregledovanju podarjenih gob.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA