nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Sol, zmešano s travami, so na debelo dali na žar, ogret na 180 do 200 stopinj Celzija, in jo takoj začeli škropiti s poparkom, da se ne bi izsušila (v dvajsetih minutah bi bila zanesljivo trda kot kamen) in da ohranja mineralnost. Potem so na sol položili fileje brancina (lahko bi katero koli drugo ribo, solni žar je odličen tudi za plavo ribo, različno zelenjavo, tudi meso): vseskozi so škropili ribo in sol ‐ brancin je bil spodaj popečen v solnem žaru, zgoraj pa kuhan v pari, ki sta jo ustvarila žar in zeliščni čaj. , glavni z Zemona in vsa ekipa gostilne Pri Lojzetu so postregli navdušenim umetnikom ribje koščke kar na otrdeli soli.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA