nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





»Oljčno olje je zaradi načina pridelave v bistvu samo oljke, drugo so rafinirana olja, ki jih pridelujejo z uporabo visokih temperatur, obdelujejo z lugi in jih 'belijo' z žvepleno kislino. Zato tudi govorimo o zdravilnosti oljčnega olja, ki vsebuje antioksidante in biofenole. Toda ne smemo pozabiti, da je tudi to maščoba in z njegovo porabo ne smemo pretiravati,« je opozorila, vodja laboratorija za preizkušanje oljčnega olja LABS, ki je uvrščen na svetovno listo odobrenih laboratorijev pri mednarodnem svetu za oljke, njegovi ocenjevalci oziroma nacionalni panel za senzorično ocenjevanje deviškega oljčnega olja pa tudi uspešno opravljajo mednarodna testiranja.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA