nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Za najboljšo gostilno v pokrajini - Julijska krajina so s 16,5 točke ocenili gostilno Agli amici (Godia pri Udinah), ki je svoja vrata odprla že leta 1887. Scarello, ki je glavni v kuhinji z mamo Ivonne, v restavraciji pa ima prvo besedo sestra Michela, se ponaša tudi z eno Michelinovo zvezdo (in mi zraven po tihem zašepetajo, da se utegne zgoditi, da bo naslednji mesec padla tudi druga), je ponosen, da je njihova gostilna spet najboljša v pokrajini. S sta velika prijatelja ( mu pravi kar moj slovenski brat), pa priznava, da so številni kreativni slovenski kuharji pogosto gostje pri, ki je odprt, prijateljski in ne skriva ne tehnike ne idej.



Ta hip so njegova najljubša jed ravioli z gosjimi jetri, čebulo in rdečim česnom, pravi, ki ima sicer nadvse rad ribe in jadranske školjke (enako rad jih tudi pripravlja).



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA