nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





K Erzetičevemu chardonnayju je, ki je v torek predstavil svojo odlično kuharsko knjigo z množico preizkušenih receptov, v svoji restavraciji JB sredi Ljubljane ponudil črno rižoto s sipo in oljčno peno. Na oljčnem olju je na hitro prepražil sesekljan in čez tri minute dodal riž ter potem sipino črnilo; vse skupaj je mešal, dokler se črnilo ni razpustilo, v naslednje četrt ure pa je rižoto zalival z vročo ribjo juho. Oljčno peno je skuhal tako, da je pet minut mešal mleko, mascarpone in oljčno olje ‐ vse skupaj pa je seveda posolil in popopral, peno pa zgostil z želatino.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA