nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Santamaria je imel v mislih novo molekularno gastronomijo (uporabo metilceluloze, zamrznjenega dušika in drugih novosti sodobne kuhinje), ki jo je chef restavracije El Raco, znan kot guru mediteranske in katalonske kuhinje, temelječe izključno na svežih in naravnih sestavinah, obdelanih in pripravljenih s postopki tradicionalne kuhinje, označil za "tehnoemocionalni" kulinarični blef. Po frontalnem napadu v nedeljski kolumni se je Santamaria lotil chefa El Bullija in idejnega očeta molekularfne gastronomije še med ponedeljkovo predstavitvijo svoje nove kulinarične biblije Kuhinja do golega, ko je dobil tudi prestižno špansko priznanje Tamas de Hoy.



»V novem rodu kuharjev vidim prepad med temelji kulinarike in etiko.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA