nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Poleg Mibuja, ki se je pri in na Pikolu napovedal za avgusta prihodnje leto, bo Slovenijo že letos obiskalo še nekaj najboljših japonskih kuharjev in sommelierov. Iz restavracije Ukai, ki ji Japonci pravijo tudi gledališče gurmanskih užitkov in kjer so slovenska gosta očarali s školjko reko, pečeno v soli, in zrezkom cesarskega mesa, iz restavracije Tenpura kuharskega mojstra Shineia Kunigiyame in iz kraljestva sušija v restavraciji hotela Okura, kjer so se prišli slovenskima gostoma poklonit tudi direktor kulinarike Norio Negishi, najboljši japonski sommelier Toshiyuki Hirai in šef najboljše francoske restavracije v Tokiu Akira Moriyama. Znanstvo z mojstrom Negishijem bo kmalu obrodilo sadove tudi na slovenskih tleh, saj bo ta restavraciji Pikol še letos izbral in poslal mojstra za pripravo sušijev, s katerimi nameravajo Gašparinovi obogatiti ponudbo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA