nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Restavracija, v kateri sprejemajo le posvečene člane, je z dvema velikima šopoma vej cvetočih češnjevih dreves res miniatura in nekaj posebnega v kulinarični ponudbi Tokia, ki je v zadnjem obdobju tudi prestolnica svetovne kulinarike. Čeprav so jima gostitelji, družina zapriseženega prijatelja Slovenije Toshisika Tsukamota (zadnjega je pokojni odlikoval s slovenskim državnim priznanjem), odprli vrata v skoraj vse najboljše kulinarične hrame in kotičke in ju v Jamanushiju gostili tudi na velikem družinskem posestvu sredi vinogradov in pod Fudžijamo, je bil nenadejani in redkim izbrancem omogočeni obisk za slovenska gosta največje doživetje in čarovnija tradicionalne japonske kuhinje.



V Mibuju, ki je v resnici sam muzej japonske kulinarike, strežejo hrano v muzejskih eksponatih, sake pa srkajo iz 150 let starih srebrnih posod.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA