nova beseda iz Slovenije

Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Mibu je z le dvema mizama s po štirimi sedeži miniaturen, a vrhunski in le redkim članom elite in izbrancem dostopen hram tradicionalne japonske kuhinje, v katerem ustvarja družina in kuharska ekipa Hiroshija Ishide. Restavracija, v kateri sprejemajo le posvečene člane, je z dvema velikima šopoma vej cvetočih češnjevih dreves res miniatura in nekaj posebnega v kulinarični ponudbi Tokia, ki je v zadnjem obdobju tudi prestolnica svetovne kulinarike. Čeprav so jima gostitelji, družina zapriseženega prijatelja Slovenije Toshisika Tsukamota (zadnjega je pokojni odlikoval s slovenskim državnim priznanjem), odprli vrata v skoraj vse najboljše kulinarične hrame in kotičke in ju v Jamanushiju gostili tudi na velikem družinskem posestvu sredi vinogradov in pod Fudžijamo, je bil nenadejani in redkim izbrancem omogočeni obisk za slovenska gosta največje doživetje in čarovnija tradicionalne japonske kuhinje.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA