nova beseda
iz Slovenije
Slovenske novice - ČGP Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:
V restavraciji JB spreminjajo jedilnike štirikrat na leto.
Ta hip najboljši krožniki restavracije JB: rjava smetana s kakijem in vipavsko panceto, na češnjevem lesu hitro dimljena tuna na solati treviškega radiča, stebelne zelene in paradižnika z oljčnim oljem in solnim cvetom, carpaccio hobotnice s krompirjevo solato, črnimi in šalotko, mehko kuhana polenta z žafranovo omako in račjo omako ter tartufovo peno, gosja jetra s hruškovim pirejem na rezinah vlečenega testa, notranji del počasi kuhanega žrebetovega plečeta v kakavovi omaki (surov kakav v zrnju) z njoki iz kolerabe, pasionkina cotta.
Najboljša kombinacija restavracije JB: Žrebetovo pleče v kakavovi omaki in rdeče.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani