nova beseda
iz Slovenije
Ona - priloga Dela, leto 2007, poved v sobesedilu:
Pa je to opravičilo, da okus uničujejo z vegeto, juhe kuhajo z obvezno kocko, mast pa dodajajo tudi tam, kjer ni potrebe? V resnici nam namreč kot »kuharske veščine« naših babic prodajajo malo preživeto, malo zastarelo, predvsem pa zelo nezdravo kuharijo, ki ubira bližnjice, da bi čim prej dosegli nasiten in močan učinek.
Zadnjih 50 let se, kolikor vem, pri nas nismo odlikovali s kakšnim posebnim razcvetom kuharske umetnosti in bi težko govorili o kulinaričnem razcvetu, kot so ga doživele kalifornijska, sredozemska, azijska in v zadnjem času tudi španska kuhinja: podržavljeni hoteli so kuhali izprano hotelsko hrano, gostilne pa so se »delile na tiste, kjer pretežno mečejo na žar, in na tiste, kjer cvrejo v fritezah«, kot je v nekem intervjuju stanje bistro povzela znana slovenska oštirka.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani