nova beseda iz Slovenije

Ona - priloga Dela, leto 2007, poved v sobesedilu:





Bučna lazanja



Potrebujemo (za štiri) : Za nadev: 2 pora, 500 g buče (tehtamo očiščeno, denimo mošusno bučo), čebulo, 2 stroka česna, 2 žlici olivnega olja, 500 g mešanega sesekljanega mesa, 50 g paradižnikove mezge, 125 ml suhega belega vina (nadomestimo z zelenjavno juho), 125 g polmastne smetane, sol in poper; za omako: 40 g surovega masla, 40 g moke, 1/2 l mleka, ščepec sveže zmletega muškatnega oreška; poleg tega: maščobo za model, 300 g listov testa za lazanjo (ne skuhamo), 75 g sveže naribanega parmezana.



Priprava: očistimo, po dolgem razpolovimo, temeljito operemo in počez zrežemo na tanke rezine.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA