nova beseda
iz Slovenije
Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:
In začel naštevati: šunka brez maščobe, kava brez kofeina, jajca brez rumenjaka, mleko z dodanimi vitamini, maslo, ki je na pogled kot maslo, a ni maslo, hkrati pa je tudi hladno in tako mehko, da ga pred mazanjem ni treba segreti, potem menda naravni pomarančni, iz katerega so pobrali vse koščke tistega, iz česar naj bi bil narejen, in mu dodali kalcij in še bogsigavedi kaj.
Če bi se srečali danes, bi najbrž ugotavljali, kako so v teh letih tudi po stari celini supermarketi postali prodajalne nečesa, kar ni več normalna hrana, ampak različne kombinacije hranljivih sestavin, nutrientov, kakor temu pravijo v znanstvenem jeziku. Profesor novinarstva na univerzi v Berkeleyju in redni pisec za revijo New Times Magazine Pollan je o tem, kako ljudje ne jemo več hrane, ampak industrijsko proizvedene nutriente, napisal nekaj izvrstnih knjig.
Nova poizvedba
Pripombe
Na vrh strani