nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Sledil je z navdihom zložen tris hladnih umetnin gospoda: v beli keramični posodi s tremi okroglimi skodelicami so počivali tenko narezana hobotnica na cotti iz artičok (hrustljavo, kremno nežno z ravno prav okusa artičok), surove klapavice (dagnje) na beli peni s postrvjimi ikrami (močno, grenko-slano in le za tiste, ki takšne okuse razumejo) ter sašimi iz tune. Riba sama je bila prvovrstna, a je bila žal marinada iz sojine omake preveč intenzivna in tudi sezamova semena na vrhu in rezine kumare na dnu niso mogli popraviti sicer zanimivo zastavljene, a slabo izvedene jedi.



Z malvazijami smo šli seveda naprej: Benvenutti 2007 (44 kun za kozarec) ‐ slamnato rumeno, močne cvetne note (ognjič, brnistra) z zrelo hruškovo aromo.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA