nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Gre za slovensko gastronomsko posebnost, ko kmetje gostom enkrat ali dvakrat na leto po deset dni (včasih osem dni in od tod osmica) ponujajo domače vino in doma pridelano hrano. , ki skupaj z očetom Ladijem in drugimi člani družine obdeluje 3,5 hektara vinogradov s približno enajst tisoč trsi, med katerimi prevladuje teran, pravi, da na pomladanski in jesenski osmici prodajo kar lep del pridelanega vina in v pršute, suhe klobase, pečenice, vratovino, panceto in prato (svinjske zrezke) »spremenjene« pujse. Kakih 15 velikih pujsov na leto zredijo in vsi končajo na krožnikih v osmici.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA