nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Že dvanajsto leto zapored so odprli vrata ene največjih, pa tudi priljubljenih osmic na Krasu. Gre za slovensko gastronomsko posebnost, ko kmetje gostom enkrat ali dvakrat na leto po deset dni (včasih osem dni in od tod osmica) ponujajo domače vino in doma pridelano hrano. , ki skupaj z očetom Ladijem in drugimi člani družine obdeluje 3,5 hektara vinogradov s približno enajst tisoč trsi, med katerimi prevladuje teran, pravi, da na pomladanski in jesenski osmici prodajo kar lep del pridelanega vina in v pršute, suhe klobase, pečenice, vratovino, panceto in prato (svinjske zrezke) »spremenjene« pujse.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA