nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Njihova rdeča nit je bila ‐ polenta. Rezultat: sladoled iz nanoškega sira s hrustljavo polento, sušenim pršutom in esenco vonja po pečeni polenti (Pri Lojzetu), ročno pripravljeni koruzni rezanci v zelenjavni omaki z (La Subida), tradicionalna planšarsko zabeljena polenta s planinsko skuto in ocvirki (Hiša), mehko kuhana polenta z oljčno peno, beluši in prekajeno skuto (JB), sušena polenta z muškatno hobotnico in paradižnikovo peno (Pikol) in na koncu ‐ zvest svoji trmi in izvirnosti ‐ Raspopovič - iz gostilne AS s pečenimi sardelicami in pečeno hrustljavo polento. Na fotografiji: Raspopovič - (gostilna AS), (restavracija JB), (La Subida), in iz restavracije Pikol, (Pri Lojzetu), (JB) in ter (Hiša) s podmladkom.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA