nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Da so bili Okusi Vipavske 2008 res popoln dogodek, so poskrbeli kuharji najbolj prestižnih slovenskih gostiln JB, AS, Pikol, Pri Lojzetu, Hiša in nepogrešljivi zamejec iz La Subide. Njihova rdeča nit je bila ‐ polenta. Rezultat: sladoled iz nanoškega sira s hrustljavo polento, sušenim pršutom in esenco vonja po pečeni polenti (Pri Lojzetu), ročno pripravljeni koruzni rezanci v zelenjavni omaki z (La Subida), tradicionalna planšarsko zabeljena polenta s planinsko skuto in ocvirki (Hiša), mehko kuhana polenta z oljčno peno, beluši in prekajeno skuto (JB), sušena polenta z muškatno hobotnico in paradižnikovo peno (Pikol) in na koncu ‐ zvest svoji trmi in izvirnosti ‐ Raspopovič - iz gostilne AS s pečenimi sardelicami in pečeno hrustljavo polento.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA