nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:





Sestavine kuharja v celjski Evropi so klasično pomembne, na primer kraljevi raki,, gosja jetra, kapesante ... Toda v spremstvu imajo več (kot drugje): škampi so z zapečeno parmezanovo kremo, jelenove marinirane rezine so z gozdnimi jagodami in maskarponejem, gosja jetra so s hrustljavo skorjico, pomarančo in konjakom, jakobove pokrovače pa s cvetačno kremo ter omako iz rozin in kaper. Ta omaka je pri Johanni, ki so jo nekaj časa razglašali za najboljšo kuharico na svetu, gladka in pasirana emulzija, v kateri plava jakobinka s cvetačno hrustljavo kapo, pri pa je omaka pravzaprav pesto, saj je kremasta cvetača.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA