nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Predstavljajte si množico lično okrašenih okroglih miz, prevladovali sta in rumena barva, s senčnikom nad vsako (čeprav je krepko sredi zime, je bilo čez dan 26 stopinj Celzija), sredi razvalin ene prvih cerkva, ki so jih Španci postavili pred petsto leti? Za tiste, ki smo že doživeli slow food po neapeljsko, to niti ni bil šok, saj smo imeli podobno večerjo ponoči v antičnih Pompejih, a vseeno ... Ko smo se posedli, je četa natakarjev začela streči: najprej so prišle na vrsto vsaj na pogled podobne predjedi, kot jih poznamo iz naših približkov mehiških gostiln, guacamole (avokadova krema), koruzni čips, bolj ali manj pikantne juhe (iz kaktusa, iz agave, iz koruznega čipsa, paradižnika in čilija ...).



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA