nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2008, poved v sobesedilu:

Grozdje te sorte so sicer pobirali sočasno z drugim, vendar so ga potem razprostrli po policah v zaprtih prostorih, ga pustili, da se je posušilo, prešali pa šele pozimi.



Po enaki metodi ga že nekaj let zapored znova pripravlja, lastnik obnovljenega kmečkega gostišča, Cejkotove domačije, kjer se za prigrizek zmeraj najde kaj okusnega, zagotovo pa jota ali ješprenj in še bolj gotovo odlično domače vino. Podjetni, ki vsakega tujca v vasi povabi na kozarček in mu tako mimogrede navrže tudi kaj zanimivega o zgodovini vasi, ima v kotu kleti preverjeno tudi hrastov sod, v njem pa odličen domači konjak.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA