nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2007, poved v sobesedilu:

V začetku devetdesetih pa je lastnik uvedel bosansko ‐ sarajevsko kulinariko in spremenil ime v Pod kostanji. Osnovna izhodišča razlik med bosansko in srbsko kuhinjo: bosanska pri mesnih jedeh ne uporablja svinjine in se tradicionalno napaja iz turškega kulinaričnega izročila. Bosanci imajo tudi mnogo jedi, ki temeljijo na »"aščinicah"« ‐ tipičnih bosanskih restavracijah, kjer kraljujejo jedi iz kuhanega mesa (razne čorbe in podobno), sladice so bogate in težke (tufahija, baklava ...), pri mesnih in drugih jedeh pa skorajda ni konca ‐ pite, dolme, burek, kebabi, lukovice, "sudžuke" in seveda ražnjiči, čevapčiči in pleskavice, vse brez svinjine.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA