nova beseda iz Slovenije

Nedelo - Nedeljska izdaja časopisa Delo, leto 2007, poved v sobesedilu:

Po račje prsi sem moral v Italijo, marsikaj smo kupovali v Avstriji,« se spominja Smuk.



Prvi meni so sestavljale slovenske tradicionalne jedi, recimo žolca z bučnim oljem, štruklji s proseno kašo, polži po ljubljansko, kuhana govedina s kolerabico, vendar zavite v duha sodobnega časa: izbrane sestavine, majhna količina na krožniku ‐ kar je za nekatere še vedno nepojmljivo ‐, lična postavitev jedi, izbrano vino, predvsem pa dolgo uživanje in druženje. Spomin na prvi (tudi v medijih omenjeni) slow food v Ljubljani so nedavno obudili v restavraciji Via Bona: tako pri izbiri jedi in vina ‐ za začetek so pili zdaj že arhivsko in težko dostopno zlato radgonsko penino iz 1996 ‐ kot pri ceni, zdaj preračunani v 20,66 evra.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA