nova beseda iz Slovenije

Mag - revija - ČGP Delo, leto 2007, poved v sobesedilu:





Izkušnje mi dokazujejo, strokovna literatura pa podkrepljuje, da se olike zelo težko naučimo, pravil lepega obnašanja pri mizi pa, seveda, če sta volja in spoznanje, kako potrebno je to v poslovnem svetu. Izobražen človek, tak, ki sklepa posle, pa še posebej ‐ saj se največ poslovno dogovarjamo za pogrnjeno mizo ‐ bi moral poleg tega, kako se izberejo jedi, kako se katera jed jé, poznati tudi lastnosti, značilnosti in prileganja k jedem po pet temeljnih vinskih sort: od belih chardonnay, sauvignon, semillon, renski rizling in traminec, od rdečih caberner sauvignon, merlot, modri pinot, shyraz, gamay, le grenache in od slovenskih seveda refošk oziroma teran in pa cviček. In si seveda vedno diskretno obrisati usta, preden seže po kozarcu.



  Nova poizvedba      Pripombe      Na vrh strani


Strežnik Inštituta za slov. jezik Fr. Ramovša ZRC SAZU Iskalnik: NEVA